CHP Ankara Milletvekili Sarıhan Açıklaması

'Kadın erkek eşitliğini bozan ve geriye çeken her türlü uygulamanın karşısında olacağız'.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, kadın erkek eşitliğini bozan ve geriye çeken her türlü uygulamanın karşısında olacaklarını söyledi.

Sarıhan, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve bazı kadın örgütlerinin temsilcileri ile Mecliste basın toplantısı düzenledi.

Şenal Sarıhan, kadın erkek eşitliğini bozan ve geriye çeken her türlü uygulamanın karşısında olacaklarını belirtti. Milletvekilleri ve kadın örgütlerinin bir dayanışma içerisinde bulunduklarını ve bunun önemli olduğunu dile getiren Sarıhan, "Kadınlar bugüne kadar hep kazandılar, kazanmaya devam edecekler." diye konuştu.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ise "Türkiye'de kadınların ihtiyacı olan şey müftü nikahı değil. Türkiye'de kadınların ihtiyacı ve talebi olan şey bugün mağdur haklarıyla kadınları daha da mağdur edecek yasa tasarıları değil." ifadesini kullandı.

Beştaş, hükümete çağrıda bulunarak, kadınların her gün yaşadığı şiddet ve cinayet vakalarının durdurulması için irade ortaya konulmasını istedi.

Kadın örgütleri temsilcileri ise nüfus hizmetlerinde bazı değişiklikler öngören kanun tasarısı ile Mağdur Hakları Kanun Tasarısı'nın, kadınların yaşamını çok yakından ilgilendirdiğini belirterek, bu tür yasaların kadın örgütlerine danışılarak yapılması gerektiğini dile getirdi.

Müftülere resmi nikah kıyma görevi verilmesini kabul etmediklerini belirten temsilciler, bunun, laik yaşam ilkesine de aykırı olduğunu savundu.
Kaynak: AA