'Uyuşturucu İle Mücadele Farkındalık Eğitimleri'

Ankara Valisi Topaca: 'Uyuşturucu operasyonlarına ağırlık verdik. Her hafta 50100 kişi tutuklanıyor. 2017 yılının ilk 9 ayında 987 kişi tutuklandı. Ekim ayını da eklediğimiz zaman binin üzerinde kişi tutuklanmış'

Ankara Valisi Ercan Topaca, uyuşturucu operasyonları doğrultusunda adli mercilere sevk edilenlerden her hafta 50-100 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Topaca, Ankara Valiliğinin koordinasyonunda Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda düzenlenen "Uyuşturucu ile Mücadele Farkındalık Eğitimleri"nin açılış töreninde, insanların karşı karşıya olduğu en önemli sorunların başında uyuşturuyla mücadelenin geldiğini söyledi.

Bu konuda çok boyutlu çalışmalar yapılmasına rağmen istenilen sonucun alınamadığını ifade eden Topaca, bu sorunun daha çok gençleri ve çocukları hedef aldığını belirtti.

Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu anımsatan Topaca, şöyle konuştu:

"Ankara'da ilkokul, ortaokul ve lisede yaklaşık 950 bin, üniversitelerde yaklaşık 350 bin öğrencimiz var. Yani bu işi yapanların hedef kitlesi sadece Ankara'da 1,5 milyonun üzerindedir. Buna halk eğitimleri, meslek edindirme kurslarını da eklediğimiz de yaklaşık 2 milyona yakın bir hedef kitleden bahsediyoruz. Bu kitleyi korumak devletin ve bizim görevimiz. Bu konuda mutlaka hepimize düşen görevler var."

Vali Topaca, uyuşturucu işinin kolay para kazanma ve kolay zenginleşmenin yolu görüldüğünü, toplumda bu işe hevesli, bu işi meslek haline getirmiş bir kesimin olduğunu anlattı.

- "Sadece zenginlerin sorunu değil"

Uyuşturucunun zenginlerin sorunu olmadığına dikkati çeken Topaca, bu sorunun her kesimi ilgilendirdiğini, tüm kesimlerden uyuşturucu kullananlar olduğunu dile getirdi.

Topaca, "Çok genel bir sorunla karşı karşıyayız. Dolayısıyla çözüm üretirken sadece bir bölgeye veya bir kesime değil bütün şehre, Ankara'nın tümüne yönelik çözüm üretmek durumundayız." dedi.

Uyuşturucu operasyonlarına ağırlık verdiklerini bildiren Topaca, şunları kaydetti:

"Her hafta 50-100 kişi tutuklanıyor. 2017 yılı içerisinde ilk 9 ayda 987 kişi tutuklandı. Ekim ayını da eklediğimiz zaman binin üzerinde kişi tutuklanmış. Bu konudaki çalışmalarımız devam edecek. Ben de bunun takipcisi olacağım, koordinasyonu da en güzel şekilde yapacağız. Aile, öğretmen, okul, toplum birlikte bu sorunun üzerine gitmemiz gerekiyor. Çocuklarımız masumdur. Bu işin ne kadar tehlikeli bir hastalık olduğunu, madde olduğunu bilmeden bazen tuzağa düşüyorlar. Çocuklarımızın tuzağa düşmemesini sağlamalıyız."

Toplantıya, kaymakamlar, bazı il ve ilçe müdürleri ile öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA