'Muhtarlar Günü' Didim'de Törenlerle Kutlandı

Didim’de Muhtarlar Günü törenle kutlandı. Kent Meydanındaki törende muhtarlar Atatürk anıtına çelenk koydu. Kaymakam Mehmet Türköz muhtarların gününü çiçek vererek kutladı.

'Muhtarlar Günü' Didim'de Törenlerle Kutlandı
Törene Didim Kaymakamı Mehmet Türköz’ün, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, daire amirleri, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.

Didimli Muhtarlar adına Hisar Mahalle Muhtarı Bahri Aşık ile Yeni Mahalle Muhtarı Şaban Tokmak Atatürk anıtına çelenk koydu. Törene muhtarlar adına bir konuşma yapan Efeler Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Öztürk muhtarlık teşkilatlarının 1829 yılına dayanan bir yapısı olduğunu ifade ederek “1934’de kapatılan muhtarlıklar 1945 yılında yeniden açıldı. Muhtarlık devletin en küçük ve en önemli birimidir. Devleti temsilin birinci basamağıdır. Muhtarlar demokrasinin taşı, bürokrasinin ilk ayağıdır. Vatandaşın her konuda yardımına koşan ilk birimdir. Devlet ile halk arasında köprü vazifesi görmektedir. Devletin tercümanı, halkın elçisi olarak bir görev üstlenmiştir. Toplumun devlete açılan kapısıdır. Biz muhtarlar köy yada mahallelerimizde elimizden geldiğince sorunların çözümü için çabalar ilgili yerlere iletiriz. Elimizden geldiğince görevimiz en iyi şekilde devlete ve milletimize karşı yapmaya gayret ediyoruz.”diyerek tüm muhtarların gününü kutladı.

Konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz muhtarların gününü çiçek vererek kutladı.
Kaynak: İHA