Gürcistan'da Yerel Seçimlere Doğru

Gürcistan'da halk 21 Ekim'de belediye başkanlarını seçmek üzerine sandık başına gidecek.

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, ülkesinde 21 Ekim'de yerel seçimlerin, demokratik ortamda özgür, adil ve şeffaf bir şekilde düzenleneceğinden emin olduğunu söyledi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada başkent Tiflis'teki Bakanlar Kurulu toplantısında ülkenin gündemindeki önemli konularının yanı sıra 21 Ekim'deki yerel seçimlerin hazırlıklarının değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamaya göre toplantıda konuşan Kvirikaşvili ülkede hayata geçirilen demokratik reform ve değişiklikler sayesinde seçimlerin özgür, şeffaf ve adil bir şekilde düzenleneceğine inandığını kaydetti.

Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınması, demokratikleşme sürecinin güçlendirilmesi yönünde tüm vatandaşların sandık başına gitmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Kvirikaşvili, iktidara ve muhalefete demokratik bir seçim düzenlenmesi için katkı sağlama çağrısında bulundu.

Gürcistan Seçim Merkezi Komisyonunun verdiği bilgiye göre cumartesi günü 3 milyon 440 bin 123 kayıtlı seçmen belediye başkanlarını belirlemek üzere sandık başına gidecek.

Kaynak: AA