Zabıta Ve Jandarma Ekiplerinden Denetim

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Süleymanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile birlikte Kumbağ ve Barbaros mahallelerindeki eğlence mekanlarında denetim yaptı.

Süleymanpaşa Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, zabıta ve jandarma ekipleri asayiş uygulamaları ile denetimler gerçekleştirdi.

Kumbağ ve Barbaros mahallelerinde faaliyet gösteren umuma açık istirahat ve eğlence mekanlarında gerçekleştirilen denetimlerde özellikle işyeri açma ve çalışma ruhsatı, canlı yayın ruhsatı, Tütün Alkol Piyasası Denetleme Kurumu (TAPDK) belgesi, ses düzeyi, satışa sunulan ürünler ve genel temizlik kuralları kontrol edildi.

Mevzuata aykırı hususlar olduğu tespit edilen iş yeri sahiplerine para cezası uygulandı.

Süleymanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de eğlence mekanlarında kimlik kontrolünün yanı sıra mekanların önünde bulunan araçlarda özel eğitimli narkotik köpeği ile yaptıkları denetimlerde esrar, eroin, kaçak silah ve gümrük kaçağı olarak tespit edilen içkilere el koydu.

Bir süredir canlı hayvan hırsızlığı suçundan aranmakta olan bir şahıs jandarmanın yaptığı kontrol uygulaması esnasında yakalandı.

Öte yandan yapılan denetimler kapsamında kapalı alanda sigara içen vatandaşlara da cezai işlem uygulandı.

Kaynak: AA