Dünya Otomotiv Konferansı'nda Dünyadaki Ve Türkiye'deki Otomotiv Üreticileri Bir Araya Geldi

Dünya Otomotiv Konferansı’nda küresel gelişmeler ve yeni trendleri ele almak üzere yerli ve yabancı sektör temsilcileri bir araya geldi.

Dünya Otomotiv Konferansı'nda Dünyadaki Ve Türkiye'deki Otomotiv Üreticileri Bir Araya Geldi


Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Dünya Otomotiv Konferansı’na (WAC 2017) Türkiye’de üretim yapan Ford Otosan, Toyota, BMC, Otokar, Isuzu, Renault, Karsan, Tofaş, Honda, Hyundai, Daimler, MAN, Temsa, Hattat gibi otomotiv üreticilerinin yanı sıra dünya devi otomotiv markaları, bakanlıklar, kamu kuruluşları ve sektör derneklerinden de temsilciler katıldı.

Konferansı 40 ülkeden temsilcinin de içinde olduğu 550’nin üzerinde katılımcı takip etti. Konferans kapsamında Amerika, Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Hindistan, Hollanda, İsviçre, İran, Macaristan, Suudi Arabistan, Sırbistan ve Türkiye’den 50’nin üzerinde uluslararası konuşmacı, küresel trendlerin Türk otomotiv endüstrisini nasıl etkileyeceği, son yıllarda büyük öneme sahip olan Endüstri 4.0 kavramı, robotlaşma ile beraber dijitalleşmede Türkiye’nin konumu ve sektöre etkileri gibi otomotiv piyasasının geleceğine yön verecek konular üzerine konuşmalar gerçekleştirdi.

"2020’de 50 milyar cihaz birbiriyle konuşacak"

Geleceğin üretim trendleri üzerine açıklamalarda bulunan Assan Hanil Genel Müdürü Atacan Güner, "Dünya, 2020’li yılların başında mega trendlerin etkisini ciddi şekilde hissedecek. Bu durum, büyük bir değişim, devrim olarak nitelendirilebilir. Değişimden fayda sağlamak için söz konusu trendler yakından takip edilmeli. Her bir trend için etkin aksiyon planları oluşturulması ve hızlıca hayata geçirilmesi kritik öneme sahip. Sanayinin, mega trendler etkisi ile değişim göstereceği de kaçınılmaz. Endüstri 4.0, giderek artan küresel rekabet, teknolojinin gelişimi ve dijital dönüşüm ile birlikte oluşan verimlilik potansiyeli sonucu ortaya çıkmıştır. Bu dönemde ağırlıklı olarak otonom sistemler ve sanal ortamlardan bahsedebiliriz. 2020 yılında yaklaşık 50 milyar cihazın birbiriyle iletişim halinde olacağı tahmin ediliyor” dedi.



Sektöre ilişkin kadın dokunuşları konuşuldu

Öte yandan, iki gün süren programın en ilgi çeken etkinliklerinden biri de erkek egemen olan sektörün kadın temsilcileri için düzenlenen kahvaltı programı oldu. Yalnızca kadın yöneticilerin katıldığı kahvaltı programında sektöre ilişkin kadın dokunuşları konuşuldu.
Kaynak: İHA