Cuma Pazarı Modern Görünüme Kavuştu

Sivas Belediyesi, cuma pazarındaki modernizasyon çalışmalarını tamamladı.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kapalı pazar yeri inşaatı tamamlandı.

Yaklaşık 3 bin 500 metrekare alanı kapsayan cuma pazarı üzerine asma-germe sistemi uygulandı.

Özellikle yağışlı havalarda büyük sıkıntı yaşayan pazarcı esnafının sıkıntılarını gidermek, daha hijyenik ve fonksiyonel bir ortamda hizmet vereceği pazar yerinde, vatandaşlar da güvenli ve düzenli bir ortamda alışveriş yapacak.

Pazar yerinde incelemede bulunan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, yapılan çalışmaların hayırlı olmasını diledi.

Pazar alanına farklı ve hoş bir proje uygulandığını aktaran Aydın, "Osmanlı otağını andıran, hem geleneksel, hem de modern bir çalışma oldu. Burası cuma günleri hem pazar yeri olarak halkımıza hizmet verecek, hem de mahallenin özel günlerinde hizmet verebilecek. Kurban kesim yeri olarak kullanılabilecek. Bundan sonra bizim pazar esnafımızdan bu yapıya sahip çıkmalarını bekliyoruz. Burası pazarcılarımızın evi, iş yeri. Buraya bu şekilde sahip çıkılmalı. Eskisi gibi pazar mallarının yollara atıldığı bir yapıda olursa, iyi kullanılmazsa, bu pazar yerinin tekrarını yapmayacağız ancak buraya esnaflarımızın sahip çıktığını görürsek bu çalışmalarımızın devamı gelecektir." ifadelerini kullandı.

Pazarcılar Odası Başkanı Adem Argın ise Belediye Başkanı Aydın'a teşekkür ederek, "Burası hem bu mahalleye, hem pazarcı esnafına değer kattı. Çalışmalar için çok teşekkür ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA