Çarşı Esnafından Aşure Hayrı

Nazilli’de tarihi Kestane Cami çevresinde işyerleri bulunan çarşı esnafı aralarında topladığı yardımlarla 5 bin kişilik aşure yaparak dağıttı.

Çarşı Esnafından Aşure Hayrı
Nazilli Merkez Altıntaş Mahallesi’nde bulunan 150 yıllık Kestane Cami çevresinde esnaflık yapan Aşçısı, sucukçusu, çaycısı, perdecisi, yufkacısı, toptancısı, ayakkabıcısı bir araya gelerek

Aşçı Mustafa Özdemir, Talih Aylar, Alpay Üstün gibi tanınmış esnafların öncülüğünde yarım saatte toplanan para ile 5 bin kişilik aşure pişiren esnaf Nazilli’ye örnek oldu. Muharrem ayı nedeniyle bir araya gelen esnafın dayanışma ve kaynaşmaya öncülük yaptığını ifade eden Aşçı Mustafa Özdemir, “Geleneksel hale getirdiğimiz muharrem ayına özel aşure hayrımızı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kimi esnafımızın buğday, kimi esnafımızın et vererek kimi esnafımızın beden gücü kimi esnafımızın da nakdi destekleri ile hazırladığımız 5 kazan aşureyi esnafımıza ve müşterilerimize ikram ettik. Destek veren herkesin hayrını Allah kabul etsin. İşlerimiz hayırlı, kazançlarımız bereketli olsun. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Yüce rabbim birlik ve beraberliğimiz bozmasın” dedi.

Çarşı esnafının düzenlediği aşure hayrına Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık başta olmak üzere Altıntaş Mahalle Muhtarı Şükrü Ustaoğlu, Mescitli Mahalle Muhtarı Nazmi Öztürk, Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, oda başkanları, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA