Romanya Ve Moldova'daki 'Gelecekle İletişim Calıştayı' Sona Erdi

RTÜK tarafından Romanya ve Moldova’da düzenlenen “9. Gelecekle İletişim Çalıştayı” sonuç bildirisiyle sona erdi.

Romanya Ve Moldova'daki 'Gelecekle İletişim Calıştayı' Sona Erdi
RTÜK tarafından Romanya ve Moldova’da düzenlenen “9. Gelecekle İletişim Çalıştayı” sona erdi. Çalıştayın sonunda Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Üsküp’ten Gjusum Mustafova katılımcılar adına çalıştay sonuç bildirisini okudu. Türk Dünyası’nın değişik köşelerinden Türkiye’ye gelerek iletişim alanında öğrenim gören öğrencilerinden ve mezunlardan oluşan katılımcılar çalıştaya katkı sunan RTÜK başta olmak üzere TİKA, BYEGM, TDBB, Ovidius ve Komrat Üniversiteleri ile Türkiye’nin Bükreş ve Kişinev büyükelçileri ile Köstence Başkonsolosluğuna teşekkür ettiler.

“Medya ve Demokrasi” konulu açık oturumların gerçekleştirildiği çalıştayda ayrıca Dobruca-Bucak’ta Köstence, Hasança, Mecidiye, Başpınar, Babadağ, Tulça, İshakça, Maçin, Galati, Kıpçak, Çadır-Lunga, Avdarma, Komrat ve Bender gibi Türk yurtları ile ilgili bildiri ve sunumlar yapıldı. Bu yıl çalıştaya Türkiye’deki çeşitli üniversitelerden ilk defa akademisyenler katıldı.

Akademisyenler çalıştay oturumlarına başkanlık ettiler. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci İspir, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Aydın, Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bünyamin Ayhan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hülya Onal akademik bilgi birikimleri ve tecrübeleriyle çalıştaya katkılarını sundular.

Bir hafta süren 9. Gelecekle İletişim Çalıştayı sonunda okunan çalıştay bildirisinde, 9. Gelecekle İletişim Çalıştay’ı katılımcılarının, Dobruca-Bucak’ta Köstence, Hasança, Mecidiye, Başpınar, Babadağ, Tulça, İshakça, Maçin, Galati, Kıpçak, Çadır-Lunga, Avdarma, Komrat, Bender’de bulunmanın sonsuz kıvancını paylaştığı, ortak tarih, kültür ve kardeşlik önünde saygıyla eğildiği bildirildi.

Çalıştay katılımcılarının, çalıştay’ı organize eden ve destekleyen başta Radyo ve Televizyon Üst Kurulu olmak üzere Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Köstence Ovidius Devlet Üniversitesi, Komrat Devlet Üniversitesi ile Türkiye Cumhuriyeti Bükreş ve Kişinev Büyükelçilikleri ve Köstence Başkonsolosluğu’na teşekkür ettiği ifade edildi. Çalıştayda ‘Medya ve Demokrasi’ ana başlığında yabancılaşma, sosyal medya, bölgesel barış ve ulusal güvenlik ve basın özgürlüğü arasındaki ilişkinin ele alındığı, medyanın yapıcı yönünün öne çıkarılması gerekliliği belirtildi. Türkiye’de 15 Temmuz kalkışmasının tekrar hain bir eylem olduğunun vurgulandığı kaydedildi. Bildiride, Türkçe’nin konuşulduğu coğrafyada SarI Saltuk Baba ve Mihail Çakır’ın huzurunda olmanın onurunun yaşandığı, Dobruca’da ve Bucak’ta yaşayan soydaşlarımızın huzur, birlik ve beraberlik içinde yaşamaları, aynı zamanda Türkçe konuşulan diğer coğrafyayla bütünleşmesi yönünde gayret gösterilmesinin beklendiği vurgulandı.
Kaynak: İHA