Kumluca'da 'KOSGEB - KOBİGEL' Semineri

KOBİGEL" Programı hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KUTSO) gerçekletirilen ve oda üyelerinin katıldığı seminerde konuşan KOSGEB Antalya Müdürü Kazım Akgün, KOSGEB Kobi Gelişim Destek Programının üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek, katma değerli ürünlerin üretimi ve pazarlanmasını amaçladığını söyledi.

Bu kapsamda KOBİ'lere KOSGEB tarafından değişik desteklemelerin yapıldığını ifade eden Akgün, desteklemelerden faydalanmak isteyen tüm KOBİ'lerin başvurularını yapmaları gerektiğini belirtti.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay da KOSGEB Antalya Müdürlüğü ve KUTSO olarak daha önce de Batı Antalya'da değişik çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

2016-2017 yıllarında gerçekleştirilen kredi faiz desteğinin bölge ekonomisinin güçlenmesi adına çok önemli bir çalışma olduğunu vurgulayan Günay, "Temsilciğimiz aracılığıyla yaklaşık 20 milyon lira ekonomimize kazandırıldı. Şimdi çalışması başlatılan üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek, katma değerli ürünlerin payının arttırılması projesiyle bölgemizde üretim yapan iş adamlarımıza ciddi destekler verileceğine inanıyorum." dedi.

Günay, oda olarak bünyelerinde bulunan KOSGEB temsilciliğinin, KOSGEB desteklerinin üyelere ve bölge esnafına en etkin şekilde ulaşması için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: AA