Bakan Elvan, Muharrem İftarına Katıldı

Kalkınma Bakanı Elvan: 'Kerbela acısını kalbinde taşımayan bir kimse bu coğrafyaya, bu topraklara ait olamaz' 'Bizi kimse birbirimize düşüremez, bizi kimse bölemez. Türkiye Cumhuriyeti, güçlenerek yoluna devam ediyor'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kerbela acısını kalbinde taşımayan bir kimsenin bu coğrafyaya ait olamayacağını belirterek "Bizi kimse birbirimize düşüremez, bizi kimse bölemez. Türkiye Cumhuriyeti, güçlenerek yoluna devam ediyor." dedi.

Elvan, İmam Hüseyin Cemevi'nde Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı tarafından düzenlenen muharrem iftarına katıldı.

Türk milletinin Hazreti Hüseyin'den bu yana şehitlerini unutmadığını, onların acısından büyük bir birlikte yaşama ideali kurduğunu ifade eden Elvan, şunları kaydetti:

"Bu millet Kerbela deyince gözleri yaşaran, Hazreti Hüseyin deyince kalbi titreyen bir millettir. Bütün camilerimizin duvarında Peygamber Efendimizle, Reşid Halifelerle birlikte Hasan ve Hüseyin Efendilerimizin adı vardır. Bin yıldır bu adı yaşatmaktan iftihar duyuyoruz. Onun için bu ülkede bir tane Yezit ismi, bir tane Muaviye ismi bulamazsınız. Ancak 1 milyon 250 bin insanımız Hasan ve Hüseyin Efendimizin adını taşıyor. 25 milyon insanımız Ehli Beytin adını taşıyor. 80 milyon inanımız Hazreti Peygamberin, Hazreti Ali’nin, Hazreti Hüseyin’in sevdasını taşıyor, aşkını taşıyor, muhabbetini taşıyor."

- "Allah Hazreti Hüseyin yasımızı diri tutsun"

Elvan, Kerbela acısını kalbinde taşımayan bir kimsenin bu coğrafyaya, bu topraklara ait olamayacağını vurgulayarak şöyle devam etti:

“(Hüseyin attan düştü sahra-yı Kerbela’da) ağıtında, 'Ah Hüseyin Vah Hüseyin' ağıtında, kalbi çeşmeler gibi ağlamayan, gözleri nemlenmeyen bir Anadolu insanı gösteremezsiniz. Çünkü bu ülke Sarı Saltukların mayaladığı bir ülkedir. Hacı Bektaşların mayaladığı bir ülkedir. Pir Sultanların mayaladığı bir ülkedir. Yunus Emrelerin mayaladığı bir ülkedir. Hazreti Hüseyin aşığı Fuzulilerin mayaladığı bir ülkedir. Hacı Bayramların mayaladığı bir ülkedir. 'Tuttum aynayı yüzüme/Ali göründü gözüme' diyen Hilmi Dede Babaların mayaladığı bir ülkedir. 'La feta illa ali la seyfe illa Zülfikar' diyerek zalime meydan okuyan, 15 Temmuz günü darbecilere meydan okuyan canlarımızın, dedelerimizin, ulularımızın mayaladığı bir ülkedir."

Milletin birliğini, dirliğini bozdurmayacağına, FETÖ, DEAŞ, PKK gibi kökü dışarıda münafık yapılara fırsat vermeyeceğine işaret eden Elvan, "Allah Hazreti Hüseyin yasımızı diri tutsun, taze tutsun, Kerbela’yı bir gün olsun aklımızdan çıkarmasın. Çünkü biz millet olarak sevincin birleştirdiği bir bütün olduğumuz kadar, aynı zamanda acının birleştirdiği bir bütünüz. Bizi kimse birbirimize düşüremez, bizi kimse bölemez. Türkiye Cumhuriyeti, güçlenerek yoluna devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA