Katar Dışişleri Bakanı Al Sani Azerbaycan'da

Al Sani, Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi, mevkidaşı Memmedyarov'la görüştü.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al Sani, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede Aliyev, iki ülke ilişkilerinin düzeyinden memnun olduğunu söyledi.

Siyasi ilişkilerin yüksek düzeyde olduğunu hatırlatan Aliyev, ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi için de iyi imkanların bulunduğunu, bu nedenle yatırım imkanlarının araştırılmasının önemli olduğunu belirtti.

Al Sani ise Aliyev'e Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin selamlarını iletti. Ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Al Sani, ortak yatırım fonunun oluşturulmasının isabetli olduğunu kaydetti.

Al Sani, temasları kapsamında mevkidaşı Elmar Memmedyarov'la bir araya geldi. İkili ve heyetlerarası görüşme gerçekleştiren bakanlar daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Memmedyarov, Katar ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerinin her gün biraz daha geliştiğini, ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşımak için büyük planlarının olduğunu kaydetti.

Bugün Azerbaycan-Katar hükümetler arası ekonomi komisyonunun toplanacağını bildiren Memmedyarov, 'Ekonomik ilişkileri daha da sıkılaştırmaya karar verdik. Biz Körfez ülkeleriyle güçlü işbirliği kuruyoruz. Bu yaz Bakü'de Körfez ülkeleri dışişleri bakanlarıyla toplantı gerçekleştirebiliriz.' dedi.

Azerbaycan'la Katar arasında Yatırım Teşvik Fonunun oluşturulması ve üçüncü ülkelere ortak yatırımların yapılmasını müzakere edildiğini ifade eden Memmedyarov, Cumhurbaşkanı Aliyev'in Katar'a yapacağı ziyaret üzerinde çalıştıklarını aktardı.

Turizm sektöründeki işbirliğinin geliştirilmesi için büyük olanakların bulunduğunu söyleyen Memmedyarov, Katar'dan Azerbaycan'a gelen turistlerin her geçen gün arttığını, bu nedenle Katar Havayollarının Azerbaycan'a sefer sayısını artırmasını kararlaştırdıklarını belirtti.

Al Sani ise Azerbaycan'ın karşılaştığı sorunlar dolayısıyla Katar olarak desteklerini ifade ettiklerini kaydetti.

Ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin öneminden bahseden Al Sani, Katar-Azerbaycan Yatırım Teşvik Fonunun oluşturulmasının müzakere edildiğini bildirdi.

Kültür ve turizm alanındaki ilişkilerin de gelişeceğinden emin olduğunu vurgulayan Al Sani, kış aylarında bile Katarlı turistlerin Azerbaycan'ı ziyaret ettiğini belirtti.
Kaynak: AA