Malatya'da 'Hediyem Kur'an Olsun Kampanyası'

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Malatya'da 'Hediyem Kur'an Olsun Kampanyası' başlatıldı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nca Türkiye genelinde başlatılan kampanyaya

Toprak, kampanya kapsamında 1 Ocak tarihinden bu yana farklı ülkelere Kur'an meali gönderildiğini belirterek, '561 bin 475 Kur'an-ı Kerim bastırıldı. Yurt içinde cezaevleri, resmi kurum ve kuruluşların kütüphanelerinde 72 bin Kur'an hediye olarak gönderildi. Balkanlardan, Orta Asya'ya ve Afrika'ya farklı dillerden 145 bin adet meal gönderildi. İspanyolca, Boşnakça ve diğer yerel dillerde de 200 bin adetlik baskı çalışmaları devam ediyor.' dedi.

İl Müftüsü Ümit Çimen ise Vali Toprak'ın katılımıyla kampanyayı başlattıklarını kaydederek, yurt dışından Diyanet İşleri Başkanlığından ve müftülüklerden Kur'an-ı Kerim istendiğini ve bu ihtiyacı karşılamak için kampanyanın başlatıldığını söyledi.

Kur'an'ı Kerim'in 10 dile çevrildiğine işaret eden Çimen, 'İngilizce, Almanca, Fransızca, Boşnakça, Kazakça, Azerice ve birçok lisanda mealler hazırlandı. Kur'an-ı Kerim ulaşmayan hiç bir yer kalmasın düşüncesiyle Türkiye Diyanet İşleri Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı bu projeyi yürütmekte.Şimdiye kadar 40 ülkeye Kur'an-ı Kerim meali ulaştırıldı.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA