UETD Genel Merkezi'ne Yapılan Saldırı

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu: 'Toplumsal birlik ve bütünlük adına önemli çalışmalar yapan UETD'ye düzenlenen saldırıyı en şiddetli biçimde kınıyorum'.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, toplumsal birlik ve bütünlük adına önemli çalışmalar yapan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'ne (UETD) düzenlenen saldırıyı en şiddetli biçimde kınadığını bildirdi.

Yeneroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son aylarda Türk toplumuna yönelik saldırılarda artış yaşanmasının endişe verici olduğunu belirtti.

Mustafa Yeneroğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

'Toplumsal birlik ve bütünlük adına önemli çalışmalar yapan UETD'ye düzenlenen saldırıyı en şiddetli biçimde kınıyorum.Saldırının DHKP-C terör örgütü mensuplarınca düzenlendiği aşikardır. Bu noktada terörle mücadele konusunda sözde değil özde dayanışma beklediğimiz Alman emniyet güçlerine olan güvenin daha fazla hasar almaması için gerekli soruşturma ve cezalandırmanın ivedilikle yapılması elzemdir. Köln civarında 2-3 kişiden ibaret olan ve emniyet ile istihbarat tarafından da tanınmamaları imkansız kişilerin tespit edilememesi mümkün değildir. Artan saldırılardan endişe duyulan bir ortamda Türk toplumunun kendilerini tehlike altında hissetmeleri kaçınılmazdır.'

Bu tarz saldırıların düzenlenmesinin, sivil toplum kuruluşlarının güvenliğinin sağlanması hususunda bir uyarı niteliğinde olduğunu vurgulayan Yeneroğlu, 'Bu tip olaylarda sorgulanması gereken yasaklı örgütlerin nasıl olup da bu denli açık bir biçimde saldırıda bulunduklarıdır.Gücünü vandalizmden alan bu saldırılar karşısında verdiğimiz demokrasi mücadelesi devam edecektir.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA