Yalova, Turist Sayısını Artırdı

Yalova'ya, 2016 yılında gelen turist sayısı, yüzde 15,66'lık artış göstererek, 774 bin 441'e ulaştı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmelere rağmen karamsar olunmaması gerektiğini belirtti.

Kentte yabancı turist sayısında az miktarda düşüş görülmesine ve yerli turist sayısındaki önemli artışa dikkati çeken Tali, şunları kaydetti:

'Geçen yıl dünyada ve ülkemizde emsali görülmemiş badireler atlatıldı. Bu milletin bin yıllık geçmişi vardır. Milletin birçok badireleri atlattığının emareleri vardır tarihte. Bunca olumsuzluklara rağmen çok da karamsar olmamalıyız. Buna rağmen turizmle ilgili verilerimize bakacak olursak çok da karamsar olmayı gerektiren bir durum yoktur. Buna göre geçen yıl sonu itibariyle ilimize gelen yabancı turist sayısı 84 bin 929 kişidir. Yerli turist sayımız ise 689 bin 512 kişidir. Geçen yılda toplam yerli ve yabancı turist sayımız 774 bin 441 kişi olmuştur.'

Tali, yaşanan gelişmeler ve komşu ülkelerin durumuna bağlı olarak turizmde yaşanan sıkıntıların geçici olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

'2016 yılında bir önceki yıla göre yabancı turist sayısında, komşu ülkeler ve dünyadaki gelişmeler dolayısıyla yüzde 5,96'lık bir düşüş mevcuttur. Bu çok karamsar olmayı gerektiren bir sayı değildir. Buna rağmen yerli turist sayımızda yüzde 19,5, toplam yerli ve yabancı turist sayısında da 15,66'lık bir artış vardır. Sadece yüzde 5'lik yabancı turistte düşüş var. Bu sadece bizi değil, dünya turizmi de etkilenmiştir. Mevcut turistlerimiz içerisinde birinci sırayı yerli turist almaktadır. İkinci sırayı Arap turistler, üçüncü sırada ise Alman turistler, dördüncü sırada Türk cumhuriyetlerinden gelen kardeşlerimiz vardır. Beşinci sırada da Rus turistler vardır.'

Yalova'nın turizmdeki potansiyeline işaret eden Tali, '2016 yılında açılan Osman Gazi Köprüsü'nün faaliyette olması, turist sayısını olumlu yönde etkiledi. Yalova'da turist birçok imkana aynı anda ulaşabiliyor. Yalova mega şehirler arasında, Türkiye'nin 4'te 1 nüfusunun bulunduğu bölgenin merkezinde bir yerdedir. Yaylasıyla, şelalesiyle, kaplıcasıyla, deniziyle, organik tarımıyla çiçeğiyle Yalova bu mega şehirlerin dışa açılan penceresidir. Yalova'nın turizm pastasında Türkiye ve dünyada alacağı pay her geçen gün artacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA