Bornova, Mumcu'yu Unutmadı

Bornova Belediyesi, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun 24’üncü ölüm yıl dönümünü düzenlediği söyleşi ile andı.

Bornova, Mumcu'yu Unutmadı


Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, suikast sonucu yaşamını yitirmesinin 24’üncü yılında Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşi ile anıldı. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan belgeselin gösterimi ile başladı.

İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, Gazeteci Hakan Dirik ve Avukat Ulvi Puğ Uğur Mumcu’nun meslek hayatı boyunca verdiği mücadeleyi anlatırken, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan belgesel ile şiir ve müzik dinletileri etkinliğe ayrı bir anlam kattı.

"Yüreklerimizde yaşıyor"

Söyleşide konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "24 Ocak, Cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerinden biri. Ortaya koyduğu fikirler ve yaptığı uyarılar hatırlandığında Uğur Mumcu’nun ne kadar önemli bir karakter olduğunu ortaya koyuyor. Onun sadece bedeni aramızdan ayrıldı. Adı bir arada olduğumuz bu salonda fikirleri ise bizlerin yüreklerinde yaşıyor. Biz Uğur Mumcu’yu unutmadık, unutturmayacağız. Bornova Belediyesi olarak Uğur Mumcu’nun da savunduğu değerler doğrultusunda ve bilimin ışığında çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.



Dopdolu bir anma programı

Başkan Olgun Atila’nın konuşmasının ardından Gazeteci Hakan Dirik, İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan ve Avukat Ulvi Puğ, Uğur Mumcu’nun meslek hayatı boyunca verdiği mücadeleyi anlattı. Konuşmaların ardından büyük beğeni toplayan belgeseli hazırlayan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hakan Taner Yıldırım, “Sesleniş” adlı şiiri okudu. İzmir Müzik Akademisi de etkinliğin yapıldığı salonun girişinde müzik dinletisi sundu. Katılımcılar Uğur Mumcu’nun fotoğrafının olduğu alanı kırmızı karanfillerle donatırken, Başkan Atila da konuşmacılara çiçek vererek teşekkür etti.
Kaynak: İHA