Bayraklı Belediyesindeki 'Rüşvet Ve İrtikap' Davası

Belediye Başkanı Karabağ, Yardımcısı Eraslan ve belediyenin eski temizlik işleri müdürünün de aralarında bulunduğu 11 sanık hakkındaki davaya devam edildi.

İzmir'de Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan ile belediyenin eski temizlik işleri müdürünün de aralarında olduğu 11 sanığın 'rüşvet ve irtikap' iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Kimlik kontrolünün ardından duruşmada, sanık Karabağ'ın avukatı, müvekkilinin bir önceki duruşmada, duruşmadan vareste tutulmasına karar verildiği için bu celseye katılmadığını belirtti.

Mahkeme heyeti, irtikap suçunun işlenip işlenmediğinin ortaya çıkartılması ve buna ilişkin rapor hazırlaması için dosyanın bilirkişiye verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İzmir merkezli İstanbul, Ankara ve Manisa'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, 'rüşvet ve irtikap' iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan ile belediyenin eski temizlik işleri müdürünün de bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı.

'2009-2012 dönemindeki ihaleye fesat karıştırma, evrakta sahtecilik, rüşvet ve irtikap' suçlamasıyla düzenlenen operasyonda şüphelilere destek amacıyla adliyeye gelen Belediye Başkanı Hasan Karabağ, gözaltındaki şirket yetkilisinin, Karabağ'a ait yazlığın tadilat parasının kendisine ödetildiğini beyan etmesi üzerine ifade için savcılığa çağrılmıştı.

İddianamede, belediyenin ihale verdiği firma yetkililerinin, kurumun görevlilerine cep telefonu ve uçak bileti aldığı, belediyenin bazı ihtiyaç maddelerinin de usulsüz olarak sürekli aynı firmalardan temin edildiği iddiaları yer almıştı.

Kaynak: AA