Yenilenebilir Enerji Çalışmaları

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Güneş Enerjisi İhtisas Endüstri Sanayi Bölgesi kurulmasına yönelik olarak hazırlanan fizibilite raporu, mali analiz raporu ve ekleriyle ilgili bilgi aldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Vali Yardımcısı Abdul Kadir Duran, Malatya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Enerji ve Aydınlatma Şube Müdürü Fatih Sağlam, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Malatya Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin katıldığı toplantıda Güneş Enerjisi İhtisas Endüstri Sanayi Bölgesi kurulmasına yönelik olarak hazırlanan fizibilite raporu, mali analiz raporu ve ekleri Vali Toprak'a detaylı bir sunumla anlatıldı.

Sunumda, Arapgir ve Darende ilçelerinde kurulması teknik ölçütlere göre uygun olabilecek Güneş Enerjisi İhtisas Endüstri Bölgesinin Malatya'da hayata geçmesi için yol haritası da görüşüldü.

Vali Toprak, sunumun ardından Güneş Enerjisi İhtisas Endüstri Sanayi Bölgesinin kurulumunun çok önemli olduğunu, yenilenebilir enerji konusunda çalışılmasının enerji ithalatının azaltılması, ekonomik değer artışı ve istihdama katkı yanında temiz ve çevreye duyarlı enerji üretimi yönüyle de çok başarılı olacağını ifade etti.

Toprak, başvuruda istenen Valilik uygun görüşünün de derhal verileceğini, projeyi çok önemsediğini ve hayata geçirilmesi için her türlü desteği vereceğini ifade ederek, fizibilite çalışması ve analiz raporlarını hazırlatan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı nezdinde tüm belediye proje ekibine teşekkür etti.

Vali Toprak, ivedilikle Valilik görüşünü ekleyerek Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvuru dosyasını göndereceklerini kaydetti.

Kaynak: AA