Ülken; 'Hedefimiz Markalaşmış AYTO Üyesi, Marka Şehir Aydın'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, “Hedefimiz markalaşmış AYTO üyesi, marka şehir Aydın” dedi.

Ülken; 'Hedefimiz Markalaşmış AYTO Üyesi, Marka Şehir Aydın'


2017 yılında genel ekonominin seyri hakkında değerlendirmede bulunan Hakan Ülken, “Yılın sonunda ve özellikle yeni yılın ilk günlerine TL’nin yaşadığı değer kaybı ekonomik göstergelerin negatife dönmesine sebep oldu. Fakat ekonomiyi tek paramatre üzerinden yorumlamanın doğru bir yöntem olmadığını düşünüyorum. Sadece TL/Dolar ekseninden değerlendirirsek bir felaket senaryosu görebiliriz. Ama cari açıktaki iyileşmeyi ve finansmana erişimin kolaylaşması gibi olumlu göstergeleri de göz ardı edemeyiz. Burada yapılacak en önemli şey TL’de kalarak borçlanmayı kendi para birimimiz üzerinden yapmalıyız. Ekonomide ki durağanlığı ortadan kaldıracak doğru bir teşvik yöntemiyle ivmeyi yukarı seyirli yapabiliriz. Yüksek teknolojili ürünlerin tüketimine değil üretimine yoğunluk vereceğimiz bunu teşvik edeceğimiz bir ekonomi modeli geliştirmeliyiz. Geçtiğimiz günlerde KOBİ’ler için önemli bir KOSGEB kredisi imkânı sağlandı fakat kullanıcı sayısının 15000’de kalması verimliliğini istenen seviyelere çekmedi. Sayın Başbakanımız da durumun farkında olduğunu gösteren ve yeni bir kredi imkânının yolda olduğunu belirten bir açıklama yapmıştı. KOSGEB Başkanımızla yaptığımız görüşmede 15000 kişiye daha kredi verilmesi için hazır olduklarını kaynak çalışmalarının bitmesinin ardından şubat ayı içerisinde kredinin kullandırılacağını zaten ellerinde 40000 başvurunun mevcut olduğunu belirtti.

Bu gelişmelerin ışığında 2017 yılının ekonomideki aşağı yönlü seyrinin kırılarak yukarı yönlü bir seyir izleyeceği kanaatindeyim. Ben ekonominin 2017 yılı için umut vaat ettiğini görüyorum” dedi.



AYTO markalaşma atağı başlattı

AYTO olarak “Markalaşma” atağını başlattıklarını kaydeden Hakan Ülken, “İmalatçı üyemizden hizmet sektöründe çalışan üyemize kadar markalaşmak isteyen bütün üyelerimizi Odamıza bekliyoruz. Yapısal hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra önümüzdeki aydan itibaren zaten Odamızda mevcut olan marka danışmanlığı bölümümüzü daha da geliştirerek üyelerimizin hiçbir danışmanlık ücreti ödemeden marka tescillerini yaptırabilmeleri için çalışmalara başlıyoruz. Marka şehir Aydın olma yolunda markalaşmak isteyen AYTO üyesinin en büyük destekçisi tabi ki bağlı bulunduğu Odası olacaktır. Marka tescilini yaptıran her AYTO üyesinin Marka Şehir Aydın’ın yapı taşları olacağı kanaatindeyim. Marka şehir Aydın olma yolunda sloganımız ‘Senin Markan Varsa, Aydın’ın Markası Var’” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA