Güce'de 'Genç Çiftçilere' Hayvan Desteği

Güce ilçesinde, Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe desteğine hak kazanan 2 kişiye, 20'şer koyun, 5 kişiye 25'er arı kovanı ve 2 kişiye de 12 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Güce Kaymakamı Mustafa Köleoğlu, hibe desteklerin dağıtımı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, projenin amacının tarımda sürdürülebilirliğin devamının sağlanması ve kırsalda yaşayan genç çiftçilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi olduğunu söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2016 yılında uygulamaya koyduğu proje kapsamında hibe almaya hak kazananlara, hayvanlarını teslim etmeye başladıklarını belirten Köleoğlu, şunları kaydetti:

'Proje kapsamında iki genç çiftçimize 20’şer koyun, 5 genç çiftçiye 25‘er arı kovanı ve 2 genç çiftçimize 12 büyük baş hayvan dağıtıldı. Bu projede köyde yaşayan insanlarımızın üretim yapmalarını hedefleyen, hem aile ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı yapmayı hedefleyen güzel bir projedir. Bu projenin ülkemize, ilçemize ve bu projeden istifade edecek ailelere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.'

Hayvan almaya hak kazanan çiftçilerden Hikmet Demir ise bu imkanı kendilerine sağlayanlara teşekkür ederek, 'Allah izin verirse bu aldığımız hayvanları değerlendireceğiz. Allah devletimize zeval vermesin. Proje çok güzel. Allah devletimizden razı olsun.' dedi.

Kaynak: AA