Döşemealtı Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi Sevinci

TümBelSen ile imzalanan toplu iş sözleşmesine göre, eşine şiddet uygulayan personelin toplu iş sözleşme parası eşinin adına yatırılacak.

Döşemealtı Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen arasında, 2017-2018 yıllarını kapsayan belediyede görevli 140 memur ve sözleşmeli personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sözleşme ile kadın ve engelli çalışanlara getirilen pozitif ayrımcılık dikkat çekti.

Döşemealtı Belediyesi Fuaye Salonu'nda düzenlenen imza törende konuşan Belediye Başkanı Turgay Genç, kadınlara ve engelli çalışanlara pozitif ayrımcılığın ön planda tutulduğu örnek bir sözleşmeye imza atıldığını bildirdi.

Tüm imkanları zorlayarak bir önceki yıla oranla yaklaşık yüzde 30'luk artış yaptıklarını belirten Genç, 'Sosyal haklar noktasında özelikle kadınları ve engelli kardeşlerimizi düşündük ve tarafların da kabul etmesiyle toplu iş sözleşmemizi imzaladık.' dedi.

Sözleşmede yer alan sosyal haklar konusunda açıklama yapan Genç, sözleşmenin, doğum, cenaze gibi durumlarda izin ve bir sözleşme tutarı ikramiye, yakacak yardımı, bayram, yılbaşı ve resmi tatil ikramiyeleri ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın personele ücretli izin, eşine şiddet uygulayan personelin toplu iş sözleşme parasını eşinin adına yatırma, eğitim yardımı ve engelli yakını bulunan personele bir sözleşme tutarı ikramiye verilmesini de içerdiğini kaydetti.

Genç, banka promosyon ihalesinin de sonuçlandığını, her memur ve işçinin mart ayında bin 557 lira alacağını açıkladı.

Tüm-Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt da 'Çalışan personelin emeğinin karşılığını teslim etme noktasında tüm şartları zorlayarak şu ana kadar Antalya'daki belediyeler arasında en yüksek rakamı veren Döşemealtı Belediyesini ve değerli Başkanı Turgay Genç'e sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Öyle ki çalışan personelinin daha huzurlu bir ortamda ekonomik olarak daha refah seviyede olabilmesi için tüm şartları zorladı.' açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Başkan Yardımcısı Naci Alın ile Tüm-Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, 2017-2018 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı.
Kaynak: AA