Atatürk'ün Osmaniye'ye Gelişinin 92. Yılı

Osmaniye Valisi Kerem Al, Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 92. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Al, mesajında, Atatürk’ün milli mücadele döneminde ve Cumhuriyet'in ilanından sonra halkla yakın kurduğu diyalogun dikkate değer özelliklerinden birisi olduğunu belirtti.

İstiklal Harbi'nin ardından Atatürk ve silah arkadaşlarının dünyaya örnek olacak bir kalkınma hamlesi başlatarak bugünün güçlü Türkiye'sinin temelini attığını ifade eden Al, mesajında şunlara yer verdi:

'Ülkesinin dertleriyle dertlenen Atatürk'ün yurdun her köşesini gezerek milleti yüreklendirmiştir. Osmaniye'nin milli mücadelemizde yazdığı kahramanlık destanını yakından bilen, toplumun yüksek vasıflarına güvenen, kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu ifade eden, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 92 yıl önce 16 Ocak'ta şehrimizi onurlandırmasının bahtiyarlığını yaşıyoruz.

Osmaniyeliler olarak dün olduğu gibi bugünde, atalarımızın bize emanet ettiği bu cennet yurda her yönü ile sahip çıkarak milli iradenin demokrasinin ve değerlerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.'

Kaynak: AA