Halk Sağlığı Haftası

Kırıkkale'de, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hafta kapsamında Bahşılı ilçesi Celal Bayar Parkı'nda, 5 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan vatandaşları anmak ve halkın sürdürdüğü demokrasi mücadelesini taçlandırmak amacıyla Demokrasi ve Şehitler Yürüyüşü düzenlendi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, burada yaptığı konuşmada, FETÖ darbe girişimini kınayarak, şehit yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de her yıl Eylül ayının ilk haftasının Halk Sağlığı Haftası olarak kutlandığını dile getiren Güngüneş, şöyle konuştu:

'Sağlık, anayasamızda yer alan temel insan haklarından biridir. 'Halk Sağlığı' kavramı ise çok geniş bir alanı kapsamakta olup engin bir deniz gibidir. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalık meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek Halk Sağlığı çalışmalarının ana amaçlarıdır. Bu hizmetler, günümüzde Sağlık Bakanlığımızın 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamesiyle kurulan Halk Sağlığı Müdürlükleri ile himayesinde bulunan Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezleri tarafından özenle yürütülmektedir. Halk sağlığında öncelik mevcut sağlık durumunun devamının sağlanmasıdır. Bu yüzden daha bebeklik ve çocukluk çağlarında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetleri bu alanda verilen ilk hizmetlerdir.'

Güngüneş, ilde hem yaşam kalitesini yükseltmek hem de hastalıkları oluşmadan önce önlemek için halk sağlığına yönelik koruyucu hekimlik çalışmalarının artarak sürdürüldüğünü kaydetti.

Kaynak: AA