Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Kurban Bayramı'nı Kutladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yayınladığı mesajda, Kurban Bayramı’nı kutlarken, Bayramın çocukların daima gülümsediği günlerin başlangıcı olmasını temenni ettiğini belirtti.

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Kurban Bayramı'nı Kutladı.
Belediye Başkanı Gürkan, bu bayramın tüm insanlık için barışa vesile olmasını dileyerek, “Umut ediyorum ki tüm dünyada akan kanların duracağı bir bayram olur. Çocuklarımıza barış dolu bir dünya bırakabilmek adına barışa dair atılan adımların atılacağı bir bayram ve çocukların daima gülümsediği günlerin başlangıcı olmasını temenni ediyorum. Tüm halkımızın ve İslam Alemi’nin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Belediye ekipleri 24 saat görevde olacak

Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kurban Bayramı mesajında, Edirne halkının huzurlu bir bayram geçirebilmesi için, belediye ekiplerinin 24 saat görevde olacağının belirtti.

Gürkan, vatandaşların daha rahat ve huzurlu bayram geçirebilmeleri için belediye olarak nöbetçi ekipler oluşturduklarını bildirdi. 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı’nda vatandaşların su, kanalizasyon, temizlik işleri ile ilgili her türlü şikâyetleri için 24 saat görev yapacak ekiplerin oluşturulduğunu ve vatandaşların ekiplere 0284 213 91 40 ya da Alo 153 numaralı telefondan ulaşabileceklerini belirtti.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentteki tüm mezarlıkların bakım ve temizlik çalışmalarının gerçekleştirildiğini ifade ederek, Edirne Belediyesi olarak iki yıldan bu yana devam ettirdikleri mezarlık ziyaretlerinde girişlerinde ücretsiz çiçek dağıtımının Kurban Bayramı’nda da devam edeceğini söyledi.

Gürkan, “Edirne Belediyesi olarak Sağlık İşleri Müdürlüğü ambulansı, Zabıta Müdürlüğümüz ve Su Kanalizasyon ekiplerimiz 24 saat nöbetçi ekiplerini hazır bulunduracak. Ayrıca, bayram namazı sonrası mezarlık ziyareti yapmak isteyen vatandaşlarımız için ücretsiz otobüs servislerimiz Belediye Binası önünde hazır bulundurulacak ve Kurban Bayramı’nın 1.ve 2.günü araç park yerlerinden, vatandaşlarımız ücretsiz yararlanabilecekler” diye konuştu.

Gürkan, Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) minibüslerinin, Kurban Bayramı’nın arife günü saat 12.00 itibari ve bayramın birinci günü saat 13.00’e kadar, mahalle muhtarlıkları önünden ücretsiz olarak saat başı hareket etmek üzere, mezarlıklara gitmek isteyen vatandaşlar için hazır bulundurulacağını bildirdi.
Kaynak: İHA