Yunusemre Belediyesi Makedon Soydaşlarını Unutmadı

Yunusemre Belediyesi, Makedonya’da meydana gelen sel felaketinde mağdur olan soydaşlara yardım eli uzatmak için başlattığı kampanya kapsamında toplanan yardımları Makedonya’ya gönderdi.

Yunusemre Belediyesi Makedon Soydaşlarını Unutmadı
Yunusemre Belediyesi Üsküp’te meydana gelen sel felaketinde mağdur olan vatandaşların yaralarını sarmak için Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma Ve Dayanışma Derneği (MAK-GÖÇ) ile birlikte başlattığı yardım kampanyası tamamlandı. Toplanan yardımlar Laleli Mesir Camii önünde gerçekleştirilen törenle Üsküp’e gönderdi. Törene Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Mustafa Dandin ile Daire Müdürleri katıldı.

Duyarlı vatandaşlara teşekkür etti

Törende kampanyaya katkıda bulunan duyarlı vatandaşlara teşekkür eden Başkan Çerçi, “Geçtiğimiz haftalarda Üsküp’te sel felaketi meydana gelmiş, 30’un üzerinde insan hayatını kaybetmişti. Selzedelerin yardım çağrısına duyarsız kalmayarak izinlerimizi alarak yardım kampanyası başlattık. Duyarlı vatandaşlarımızın desteğiyle toplanan gıda, çocuk bezi ve giyim eşyaları en kısa sürede Üsküp’teki selzede soydaşlarımıza ulaştırılacak. Yardımlarımızı Makedonya’nın Gazi Baba Belediyesi’ne gönderiyoruz. Yunusemre Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl da 14 yardım TIR’ını Kilis, Hatay ve Suriye’ye göndermiştik. Oradaki kardeşlerimize sevgilerimizi gönderiyoruz. Hayırlı yolculuklar olsun” dedi.

Gazi Baba’ya gönderiliyor

Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ahmet Mustafa Süzer de yardımlara ilişkin şunları söyledi: “İçerisinde gıda, çocuk bezi ve giyim eşyası olan malzemelerimizi topladık. Şuanda yardım TIR’ımız Üsküp’e yolluyoruz. Yardımda bulunan tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından yardım TIR’ı Gazi Baba Belediyesi’ne ulaştırılmak üzere uğurlandı.
Kaynak: İHA