Filistinli Yetim Çocuklara Bayramlık Yardımı

Türkiye'de ve dünyanın farklı yerlerinde belirledikleri ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştıran sivil toplum kuruluşu Hayır Torbası, Kurban Bayramı'nda Batı Şeria ve Kudüslü çocuklara bayramlık ulaştıracak.

Hayır Torbası gönüllüsü Hilal Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Şeria ve Kudüs'teki yetim çocuklara bayramlık hediye edeceklerini söyledi.

Ekip olarak son hazırlıkların yapıldığını anlatan Öztürk, '80 Filistinli yetim evladımıza bayramlık ulaştıracağız. Bölgedeki arkadaşlarımızın tespitleri doğrultusunda kız ve erkek 80 yetim kardeşimiz baştan aşağıya bayramlık kıyafetlerine kavuşmuş olacaktır.' dedi.

Daha önce Sudan, Mardin ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki yetim çocuklar için bayramlık temin ettiklerini aktaran Öztürk, 'Arkadaşlarımız tarafından çocuklar için özenle hazırlanan paketlerine bir de mektup ve çizdikleri bir resmi ekliyorlar. Oradaki çocuklarla gönüllülerimiz arasında güzel gönül bağları kurulmuş oluyor. Bu çalışmalar neticesinde iki taraf arasında daha derin ve uzun vadeli bir kardeşlik oluşmasına vesile oluyor.' diye konuştu.

Öztürk, bayramlık kıyafetlerin kısa sürede Filisitin'e gönderileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA