Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Hasta Hacı Adaylarına Ziyaret

Mekke’de hasta hacı adaylarını ziyaret ederek moral veren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Hac ibadeti için ülkemizden gelen her hacımız Rabbimizin emanetidir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Hasta Hacı Adaylarına Ziyaret
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, hicri 1437 yılının haccı için Mekke-i Mükerreme’ye geldi. İlk olarak Mekke Sağlık Merkezi’nde yatarak tedavi gören hacı adaylarını ziyaret eden Görmez, gözyaşı dökerek hastalığını anlatan bir hacı adayına moral verdi. Bütün hastalara dua eden Görmez, hasta babası ile birlikte hastaneye gelen 5 aylık Muhammet Yasin’i de kucağına alarak bir süre sevdi. Sağlık ekipleri ile görüşüp hatıra fotoğrafı çektiren Görmez, “Bu ekip hac içerisinde hastalarımıza büyük fedakarlıkla hizmet vererek bir hac daha yapıyorlar” dedi.

Hacı adaylarının sağlık ve sıhhatleriyle ilgilenmenin öncelikli vazifeleri olduğunu anlatan Görmez, “Ben huzurunuzda bütün sağlık ekibine en kalbi teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Burada her sene doktorlarımız, hemşirelerimiz, bütün sağlık ekiplerimiz hac ibadeti içinde ayrı bir hac ediyorlar. Bir taraftan kendileri Rabbimizin misafirleri olarak geliyor. Diğer taraftan Rabbin misafirleri olarak gelen bütün hacı adaylarımızın sağlığı, sıhhatiyle en güzel bir şekilde ilgileniyorlar. Onları sıhhat içerisinde Arafat’a taşımaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Bütün hacı adaylarının Arafat’a yatan hasta olsa bile çıkartıldığına dikkat çeken Görmez, Arafat’ta bir günlüğüne özel çadır hastanesi kurulduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan, müşahede altında tutulan hastalarda solunum yolu hastalıklarının fazla olması dikkat çekti.
Kaynak: İHA