Ağbaba Açıklaması 'CHP, Tutumu Ve Duruşu En Net Partidir'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Eğer bu darbe girişimi başarılı olamadıysa tabii ki muhalefetin çok önemli bir rol vardı. Muhalefet, bu darbe girişimine karşı net bir duruş göstermemiş olsaydı, çok daha farklı sonuçlar olabilirdi” dedi.

Ağbaba Açıklaması 'CHP, Tutumu Ve Duruşu En Net Partidir'
Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve partililerle birlikte Doğanşehir ilçesini ziyaret ederek, vatandaşların ve çiftçilerin sorunlarını dinledi.

İlçe teşkilatında partililerle bir araya gelen Ağbaba, daha sonra Doğanşehir Muhtarlar Derneği’nde muhtarlarla bir araya geldi. Milletvekili Ağbaba, esnaf ziyaretinde de bulundu.

Ağbaba, 15 Temmuz’da bir darbe girişimi yaşandığını anımsatarak, darbe girişiminin bütün siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ortak girişimiyle püskürtüldüğünü belirtti.

Darbe girişiyle ilgili herkesin şapkasını önüne koyup, düşünmesi gerektiğini dile getiren Ağbaba, “Eğer bu darbe girişimi başarılı olamadıysa tabi ki muhalefetin çok önemli bir rol vardı. Muhalefet, bu darbe girişimine karşı net bir duruş göstermemiş olsaydı, çok daha farklı sonuçlar olabilirdi. Yine herkes biliyor ki bu darbe önlendiyse, iktidarın iktidar olduğu günden buyana yok etmeye çalıştığı Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk gibi operasyonlarla ordudan tasfiye etikten sonra kalan Atatürkçü, cumhuriyetçi subayların sayesinde olmuştur. Bu darbe girişimi yapılabilmiş, bu aşamaya gelebilmişse de herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekiyor” diye konuştu.

FETÖ ile mücadeleyi desteklediklerini de dile getiren Ağbaba, “Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda tutumu ve duruşu en net partidir. Biz, devlette cemaatin olmaması gerektiğini savunuyoruz. Devlette biri bir yere gelirken, komutan olurken, hakim olurken, savcı olurken, müdür olurken hangi tarikata, hangi mezhebe mensup olduğuna bakılmaması gerektiğini savunuyoruz. Liyakatine bakılması lazım. Asla bunun dışına çıkışmamalıdır” ifadelerine yer verdi.

Ağbaba, her zaman hukuku savunduklarını, bundan sonrada savunmaya devam edeceklerini belirterek, “Biz uzlaşımdan yanayız. Biz, Türkiye’nin karanlık bir noktaya gitmesini istemiyoruz. Uzlaşarak, birbirimizi yok saymadan hareket etmemiz gerekiyor. Bizim bu konuda kapımız açık. Ama öbür türlüde olursa her türlü demokrasi mücadelesini vereceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz. Balyoz, Ergenekon davasında o duruşmalara giden, o duruşmalarda ‘bunlar masumdur’ diyen, ‘bu davalar, siyasi davalardır’ diyen tek partiyiz. Benim 4 yılım bu davalara gitmekle geçti. Gitmediğim cezaevi kalmadı ‘darbeci’ dediler. Biz her zaman hukuku savunduk, hukuku savunmaya devam edeceğiz. Kim suç işlemişse cezasını çeksin. Kim masum insanların üzerine ateş açmışsa cezasını çeksin ve çekmelidir. Kim Türkiye’deki yapıyı silahla değiştirmeye çalışmışsa cezasını çeksin. Ama bu yapılırken de hukuksuzluk yapılmasın. Devlet intikamla, kinle hareket etmez. Devlet, hukukla hareket eder. Eğer devlet hukuku elinden bırakırsa, terör örgütleriyle devleti ayıran tek bir fark vardır o da hukuk. Devlette hukuk vardır, hukuk olmazsa örgüt olur. Biz bu konuda korkusuzca mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA