Harran Üniversitesi'nde Özel Yetenek Sınavları Başladı

Harran Üniversitesinde Müzik Öğretmenliği bölümü özel yetenek sınavları bugün başladı.Sınava toplam 173 öğrenci müracaat etti.

Harran Üniversitesi'nde Özel Yetenek Sınavları Başladı
Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi Salonu’nda başlayan Müzik Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek sınavlarına toplam 173 öğrenci müracaat etti. Sınavlar cuma gününe kadar devam edecek. Sınava giren tüm öğrencilere başarılar dileyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, “Üniversitemiz ailesine katılmaya hak kazanan genç yetenekler, hocalarımızın yardımıyla geleceğe emin adımlarla yürüyeceklerdir. Şimdiden sınavlarda başarı gösteren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Sınavların tamamını kayıt altına alıyoruz. Sınava giren tüm adayların puan hesaplamalarının şeffaf olarak yapılmasını sağlıyoruz. Sınavlarda hak edenin kazanması ve öğrencilerimizin rahat olması için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz” diye konuştu.

Diyarbakır’dan sınav için geldiğini söyleyen Dillişah Çelebi adlı öğrenci ise sınavla ilgili duygularını ifade ederken heyecanlı olduğunu söyledi.

Diyarbakır Bismil ilçesinden gelen Gurbet Yıldız adlı öğrenci ise, “Müzik bölümü öğretmenliği için geldim. İlk kez bu sınava gireceğim. Sınavın herkesin gönlünce olmasını diliyorum. Hak eden kazansın” dedi.

40 öğrencinin alınacağı müzik öğretmenliği sınavlarına katılacak öğrencilere aileleri de eşlik etti. Çocukları sınavda ter dökerken aileleri de dışarıda çocuklarının başarılı olması için dua etti.

Harran Üniversitesi Özel yetenek sınavları kapsamında yarın Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu sınavları, çarşamba Resim-İş Öğretmenliği özel yetenek sınavı, cuma günü ise Konservatuar sınavı başlayacak.
Kaynak: İHA