Bodrum'da İrlandalı Donnelly'nin Öldürülmesi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yalnız yaşadığı evinde vücuduna aldığı dört bıçak darbesiyle öldürülen İrlanda uyruklu John Edward Donnelly'nin katil zanlısı 4 kişi yakalandı Bodrum Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler şüphelilere, 80'i MOBESE, 716'sı da işyeri güvenlik kamerası olmak üzere, 796 kamera görüntüsünü izledikten sonra ulaştı.

Bodrum ilçesinde, yalnız yaşadığı evinde vücuduna aldığı dört bıçak darbesiyle öldürülen İrlanda uyruklu John Edward Donnelly'nin katil zanlısı 4 kişi gözaltına alındı.

Bodrum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler, aynı zamanda İrlanda'da tiyatrocu ve yönetmen olduğu öğrenilen John Edward Donnelly'nin haziran ayından öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde, 3 ay boyunca sokak çalışması ile MOBESE ve işyeri güvenlik kamera kayıtlarını inceledi.

80 MOBESE ve 726 işyeri güvenlik kamera kaydının incelenmesi sonucunda, olayın failleri olduğu tespit edilen M.I. (28) Kocaeli'de, kardeşi S.I.(20) ve O.A Bodrum'da ve A.T (27) ise İstanbul'da eş zamanlı yapılan operasyonlarla gözaltına alındı.

Zanlılar, Bodrum Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

- Kaçma anı MOBESE kamerasında

Öte yandan S.I.'nın emniyetteki verdiği ifadede, John Edward Donnelly'in ağabeyi ile kendisini evine davet ettiğini, evde sohbet ettikleri sırada yaşadıkları bir tartışma sonrasında mutfaktan aldığı bıçakla Donnelly'i boyun, baş ve sırt kısmından bıçakladığını söylediği öğrenildi.

Ayrıca olayın ardından evden kaçan iki kardeş, yol üzerindeki bir MOBESE kamerasınca da görüntülendi. Görüntülerde, iki kişinin koşar adımlarla panik halde bölgeden kaçtıkları dikkat çekiyor.

- Olay

Bodrum ilçesinde 3 Haziran 2016'da vatandaşlar, İrlanda uyruklu John Edward Donnelly'nin Neyzen Tevfik Caddesi'nde yalnız yaşadığı evinin kapısında kan görmüş, polis ekiplerince evde yapılan incelemede İrlanda uyruklu Donnelly'nin cesedine ulaşılmıştı. Polis 3 aydır olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyordu.
Kaynak: AA