Türk şirketinden İsrail'e sert tepki

Türk iş adamı Ahmet Reyiz Yılmaz, İsrail tarafından kendisinden kaynağı belli olmayan ve gayri hukuki bir ceza ile istenen 40 milyon dolar için İsrail hükumetine ateş püskürdü.

Türk şirketinden İsrail'e sert tepki
İsrail de 23 yıldır inşaat sektöründe marka haline gelen ve sektörün zirvesine oturan Türk şirketinin sahibi tanınmış siyasetçi ve Türk iş adamı Ahmet Reyiz Yılmaz, İsrail tarafından kendisinden kaynağı belli olmayan ve gayri hukuki bir ceza ile istenen 40 milyon dolar için İsrail hükumetine ateş püskürdü.

Ne emeğimi ne hakkımı sizlere yedirtmem

'Ben nasıl İsrail'de kanunlara saygılı iş yapıyorsam İsrail Hükümeti de kendi kanunlarına saygı gösterecek' diyen Yılmaz, 'Kimse cebren ve devlet gücünü kullanarak savunmasız bir Türk şirketine hücum edip haraç mantığı ile kaynak ve gerekçesi olmayan bir para talep edemez' dedi.

İsrail ile yapılan anlaşma da Tazminat da hikaye olur

İsrail hükumeti'nin 2005 yılında kendisine tanıdığı muafiyeti inkâr edeyeceğini söyleyen Yılmaz, 'Şirketimden talep edilen 40 milyon doların hukuki karşılığı yoktur. Beni Türkiye'de dava açmaya zorlayan bir davranışla karşı kaşıya bırakıyorlar. İsrail hükümeti tavrını gözden geçirip aldığı karar ve verdiği sözlere sadakat göstermezse bana ödetilmek istenen bedelden daha fazlası ile yüzleşmek zorunda kalacak' diye konuştu.

Kaşıkla ver kepçe ile al

Yılmaz, 'İsrail maliyesi Türklere 25 milyon tazminat ödeyecek fakat bunu çok daha fazlası ile eş zamanlı Türk şirketinden alacak bu durum kabul edilebilir bir durum değildir. İsrail tarafı bizden zoraki alınmak istenen 40 milyon doların ya kanuni gerekçesini bu millete izah edecek ya da bu paranın Tazminata kaynak edildiğini kabul edecek. Bu mesele üzerine yatılacak bir mesele değildir. İsrail hükümetinin yapmak istediği şey tam da kaşıkla verip kepçeyle almaktır' ifadelerini kullandı.

Türk Dışişlerini göreve çağırıyorum

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na çağrıda bulunan Yılmaz, 'Türk milletinin aldatılmasına kimse göz yummasın. İşte buradan Sayın Bakanımıza söylüyorum, İsrail'den izahat isteyin. Bu hukuksuz talebin zamanlaması ve kaynağının hukuki bir karşılığının olmaması ne demek sorulsun. Bütün belgeleri verdim İsrail açısından izah edilecek bir durum yok' dedi.

Devlet gücü savunmasız bir şirketi hedef almıştır

Yılmaz şöyle devam etti:

'Bir tarafta 23 yıl boyunca İsrail de hukuka saygılı proje üreten hakkı ile sektörde zirveye oturmuş savunmasız bir Türk şirketi ve çalışanları, diğer tarafta ise İsrail Devleti. Bu konuda devletimizi de hükümetimizi de yanımızda görmek istiyoruz. İsrail tarafı sahipsiz olmadığımızı görmelidir.'