Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu Açıklaması

'Su Arıtma Tesisleri'ndeki tüm sistemlerimizi yenileyerek vatandaşlarımıza daha kaliteli su hizmeti sağlayacağız'.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 'Su Arıtma Tesisleri'ndeki tüm sistemleri yenileyerek vatandaşlarımıza daha kaliteli su hizmeti sağlayacağız.' dedi.

Kesimoğlu, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, içme suyundaki 'mangan oranı'na bağlı olarak suyun renginin sarımtırak olduğunu söyledi.

Mangan oranlarının kabul edilebilir normlarda olduğunu belirten Kesimoğlu, içme suyunda sağlık açısından sorun bulunmadığını kaydetti.

Kırklareli Belediyesi Su Arıtma Tesisleri'ndeki sistemin biraz eski olduğunu ve hemen çalışmaların başlatıldığını belirten Kesimoğlu, şunları aktardı:

'Göreve geldiğimiz günden beri çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya çalışıyoruz. Ancak zaman zaman çalışmalarımız bazı sorunlara takılıyor. Biz yılmadan, yorulmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son günlerde Kırklareli Barajı'ndaki su seviyesi ciddi oranda azaldı. Bu azalmaya bağlı suyumuzda mangan oranları biraz yükseldi. Bize muhalif bazıları sosyal paylaşım sitelerinden hakaret etmeye başladı. Yaklaşık 20 gün içinde suyumuz pırıl pırıl akacak. Çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Belediye Su Arıtma Tesisleri'ndeki tüm sistemlerimizi yenileyerek vatandaşlarımıza daha kaliteli su hizmeti sağlayacağız. Bu sorun sadece bu yıl olan bir şey değil. Yıllarca bu sorun vardı ve halen var. Biz bu sorunu en kısa sürede ortadan kaldıracağız.'
Kaynak: AA