Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuar Analiz Parametresini Arttırdı

Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuar Müdürlüğünün akreditasyon kapsamını genişleterek, analiz paratmetre sayısının 27’ye çıkardığı belirtildi.

Konu ile ilgili Afyonkarahisar Valiliği aracılığı ile yapılan yazılı açıklamada, kurumun sürdürülebilir gıda güvenliğinin sağlanması ve tüketici sağlığının en üst seviyede korunması amacı ile yürüttüğü faaliyetlerin devam ettiği kaydedildi. Açıklamada, Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuar Müdürlüğümüz numune kabul ve rapor düzenleme birimi, kimyasal analiz, fiziksel analiz, katkı-mikotoksin, mineral-kalıntı, mikrobiyoloji ve histolojik analiz laboratuarlarıyla 229 farklı analiz parametresinde hizmet vermektedir. Kurumumuz TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre 14 Mayıs 2014 tarihinden beri akredite olarak hizmet kalitesini geliştirme, güvenilirliğini kanıtlama ve uluslararası düzeyde kabul edilebilirliği sağlanmış olup, 2016 yılında yapılan çalışmalar ve TÜRKAK denetiminin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi sonucunda akreditasyon kapsamı 27 analiz parametresine çıkarılmıştır.

Afyonkarahisar’da akredite tek yetkili gıda laboratuarı olan kurumumuz sürdürülebilir gıda güvenliğinin sağlanması ve tüketici sağlığının en üst seviyede korunması açısından ulusal ve uluslararası gıda laboratuarları içerisinde örnek ve öncü misyonu ile marka olma hedefindedir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA