BÜ'de 'Eğitimcilerin Eğitimi' Konferansı Yapıldı

Bartın Üniversitesi lisansüstü öğrencilerine ve üniversite personeline yönelik “Eğitimcilerin Eğitimi” konferansı düzenlendi.

BÜ'de 'Eğitimcilerin Eğitimi' Konferansı Yapıldı
Bartın Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından ‘Eğitimcilerin Eğitimi’ konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferans Salonundaki etkinlikte, lisansüstü öğrencilerine ve üniversite personeline etkin eğitim stratejileri anlatıldı. Etkinlikte konuşan Siirt Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rasim Tösten, eğitimciliğin profesyonel bir iş olduğunu belirterek “Öğretmenlik başta olmak üzere eğitimciliğin her kademesi profesyonel davranmayı gerektirmektedir. Bunun için eğitimin her kademesinde bazı eğitimlerin devam etmesi gerekmektedir. Eğitimcilerin eğitimine; kendi firmalarında firma personeline kurum içi eğitim veren eğitmenler, serbest eğitimciler, bunun yanında iş sağlığı ve güvenliği uzmanları katılabilmektedir” dedi.

Tösten, yetişkin eğitiminde bazı ilkelerin olduğunu da kaydederek, “Eğitimlerde, ihtiyaca ve uygulamaya dönük kalıcılığın sağlanacağı bir içerik oluşturulmalıdır. Etkin katılımın sağlandığı eğitimlerde, bir amaç birliği oluşturarak yararlı ve gönüllülük esasına dayalı değerlendirmeler yapılmalıdır. Tüm bunlar yapılırken gelişim özellikleri de göz önünde bulundurulmalıdır” şeklinde konuştu.

Konferans, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Said Ceyhan’ın Tösten’e teşekkür belgesini vermesinin ardından son buldu.
Kaynak: İHA