Ukraynalı Kimsesiz Çocuklar Ülkelerine Uğurlandı

Bir tur firması tarafından yürütülen 'Çocuklara Dünyayı Aç' adlı proje kapsamında ağırlanan Ukraynalı 30 kimsesiz çocuk, bir haftalık tatilin ardından Türkiye'den ayrıldı.

Bir tur firması tarafından yürütülen 'Çocuklara Dünyayı Aç' adlı proje kapsamında Türkiye'ye gelen Ukraynalı 30 kimsesiz çocuk, bir haftalık tatilin ardından ülkelerine döndü.

Anex Tour'un sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Ukrayna'da bulunan 4 yetimhaneden sanat ve spor alanındaki başarıları dikkate alınarak seçilen 30 kimsesiz çocuk, bir hafta boyunca Fethiye ve Dalaman'da hem tatil yaptı hem de sosyal etkinliklere katılarak bölgeyi ve Türk kültürünü tanıma fırsatı buldu.

Çocukları Dalaman Havalimanı'ndan İlçe Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç uğurladı.

Güvenç, burada yaptığı açıklamada, sorumluluklarının farkında olduklarını belirterek, projeyi desteklediklerini bildirdi.

Organizasyonu Ukrayna'da daha da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Güvenç, 'Çocuklarımızı, hediyelerini vererek uğurladık. Diğer ülkelerde de bu tür organizasyonlar yapmak arzusundayız. Bu çocuklar bizim de çocuklarımız. Dünya kardeşliğine, dünya çocuklarının dayanışmasına katkıda bulunmaktan mutlu olduk. Bu çocuklar aynı zamanda geleceğin Türkiye gönüllüleri, Türkiye sevdalıları olacaklar.' diye konuştu.

- Ukrayna'dan gelen yolcu sayısında artış

Güvenç, Ukrayna'dan bu sezon gelen yolcu sayısında geçen yıla oranla yüzde 100 artış olduğunu bildirdi. Ukrayna'nın 3 kentinden Dalaman'a turist geldiğini belirten Güvenç, 'Diğer şehirlere de girmek lazım. Bu sayı artarak devam edecektir inşallah. Havalimanı olarak tur operatörlerimizin faaliyetlerini destekliyoruz. Ukrayna'nın diğer şehirlerinden uçak konulduğu takdirde, Kültür ve Turizm Bakanlığının da katkılarıyla maddi, manevi yanlarındayız.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA