İzmir'de Telefon Dolandırıcılığı İddiası

Aliağa ilçesinde kendilerini savcı olarak tanıtıp, mahalle muhtarından 100 bin lira istediği iddia edilen kişiler, polisin operasyonuyla suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Siteler Mahallesi Muhtarı Sedat Okşan'ı arayan bir kişi, muhtara adının Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında geçtiğini belirterek, 100 bin lira istedi.

Telefondaki zanıların dolandırıcı olabileceğinden şüphelenen Okşan, durumu polise bildirdi. Telefondaki kişilerle irtibatını sürdüren Okşan, polislerin takibinde zanlıların belirlediği yere istenilen parayı götürdü.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, operasyonla parayı almaya gelen İ.K. (30) ve H.Y.'yi (35) yakaladı.

Zanlıların, Şanlıurfa'da yaşadıkları, muhtar Okşan ile irtibat kurduktan sonra parayı almak için İzmir'e geldikleri öğrenildi.

Okşan, gazetecilere yaptığı açıklamada kendisine telefon geldikten sonra karşısındakilerin dolandırıcı olduğunu anladığını belirterek, 'Vatandaşlarımız dolandırıcılara karşı duyarlı olsunlar. Başıma böyle bir şey geldi ve hemen güvenlik güçleriyle irtibata geçtim. Polisimize, zanlıları yakaladığı için teşekkür ederim.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA