Mersin'de Ormanlar Kabuk Böceği Yırtıcısıyla Korunacak

Orman zararlılarıyla mücadele kapsamında, ağaçlara zarar veren ve kurutan kabuk böceklerine karşı laboratuvar ortamında üretilen bin 250 kabuk böceği yırtıcısı ormana bırakıldı.

İçel Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman zararlılarıyla mücadele kapsamında ormanlara zarar veren ve ağaçları kurutan kabuk böceklerine karşı laboratuvar ortamında üretilen bin 250 adet kabuk böceği yırtıcısı ormana bırakıldı.

Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ormanlara zarar veren ve ağaçları kurutan kabuk böceklerine karşı laboratuvar ortamında yetiştirilen Thanasimus Formicarius'un (kabuk böceği yırtıcısı) üretimi tamamlandı.

Davultepe Orman İşletme Şefliği sınırlarındaki laboratuvarda üretilen ve biyolojik mücadelede etkin kullanılan kabuk böceği yırtıcısından bin 250 adedi, bölge müdürlüğü sınırlarındaki kabuk böceği zarar yoğunluğu olan ormanlık alanlara bırakıldı.

İçel Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz da ormanları sadece yangına değil her türlü zararlıya karşı korumaya çalıştıklarını belirterek, bu kapsamda İçel'deki laboratuvarda kendi imkanlarıyla ürettikleri kabuk böceği yırtıcısını ormana bıraktıklarını belirtti.
Kaynak: AA