Muğla'da 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'

Muğla ve ilçelerinde kadınlar, bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla pedal çevirdi.

Muğla ve ilçelerinde 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' düzenlendi.

Muğlalı kadınlar, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nda bir araya geldi. İlki 2013 yılında Dünya Otomobilsiz Kentler Günü etkinliği kapsamında İzmir'de yapılan tur, yaklaşık 100 kadının katılımıyla Menteşe ilçesinde gerçekleştirildi. Tura erkekler de destek verdi.

Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan kadınlar, bisikletlerini balonlarla süsleyerek, Cumhuriyet Meydanı ve Akyol Parkı üzerinden Ayin Karaca Kavşağı’na kadar pedal çevirdi. Yaklaşık 2 saat süren etkinliğe, çevredeki vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

- Bodrum

Bodrum Kalesi önünde toplanan kadınlar ise bisikletlerini renkli balonlarla süsleyerek yola çıktı. İlçedeki bisiklet derneklerine üye bazı erkeklerin de katıldığı 100'ün üzerinde bisikletli, yaklaşık 5 kilometre yol kat etti. Tur boyunca yol kenarındaki vatandaşların alkışları ile destek verdiği bisikletliler, 'Arabadan in bisiklete bin', 'Gaz yok duman yok, çok sağlıklı çok' sloganları attı.

- Marmaris

Marmaris'te de kadınlar, çiçekler ve balonlarla süsledikleri bisikletleri ile şehir turu attı.

Atatürk Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, yaklaşık 10 kilometre boyunca şehir turu atıp 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda 'Süslü kadınlar bisiklet turu'nu tamamladı. Bisikletlerini süsleyen kadınlar 'süslü' kıyafetleri ve çocukları ile renkli görüntüler oluşturdu. Tatil için ilçede bulunan turistler ise kadınların turunu fotoğrafladı.
Kaynak: AA