AKSEM 'Kazananlar Buluşması'

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: 'Türkiye Cumhuriyeti'nin ekseni kaymaz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin kendisi bir eksendir'' AK Parti Sürekli Eğitim Merkezi'ni (AKSEM) tasarlarken hedefimiz, siyaseti daha fazla bilgi, erdem, ahlak, bilim, irfan ve hikmetle buluşturmak oldu'

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Türkiye Cumhuriyeti'nin ekseninin kaymayacağını çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin kendisinin bir eksen olduğunu ifade etti.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, AK Parti Sürekli Eğitim Merkezi (AKSEM) tarafından gerçekleştirilen eğitimler sonrası, GSM üzerinden yapılan bilgi yarışmasında kazananlar Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya geldi. 39 ilçeden katılımın olduğu 'Kazananlar Buluşması'nda konuşan Temurci, AKSEM'i bir çatı eğitim kuruluşu olarak kurmayı hedeflediklerini söyledi.

Siyasetçilerin, siyaseti daha fazla bilgi, ilim, hikmet ve en önemlisi ahlakla buluşturmak zorunda olduğunu aktaran Temurci, 'AK Parti eğer 14 yıl sonra bu ülkede 1 Kasım seçimlerinde her iki kişiden birinin oyunu alabilmişse ve 15 Temmuz darbesi sonrası bu millet seçtiklerine, kanı, canı pahasına sahip çıkmışsa demokrasi, özgürlük dediklerinde artık dünyada bu işin kitabını yazanlar Türk milletine ayrı bir paragraf açacaksa, bizim milletimize karşı sorumluluğumuz çok daha artmıştır. Bu anlamda AK Parti'de siyaset yapmanın da sorumluluğu artmıştır.' şeklinde konuştu.

AKSEM programını tasarlarken hedefin, siyaseti daha fazla bilgi, erdem, ahlak, bilim, irfan ve hikmetle buluşturmak olduğunun altını çizen Temurci, 'Daha önemli bir hedef vardı. Siyaset bir mektep olmalıydı. Siyaset sadece projeleriyle anılmamalıydı. Siyasette insanlar AK Parti dendiğinde Türkiye'de ilk defa bir siyasi partinin Sürekli Eğitim Merkezi'ni açtığına şahit olmuştu. Biz bu çalışmalara devam ederken, AK Parti'nin siyasetini, AK Parti'nin kadrolarını ve insan gücünü zenginleştirmek istedik. Hamdolsun bugün teşkilatımızın çok değişik kademelerinden kardeşlerimiz var.' dedi.

-'Türkiye Cumhuriyeti birilerinin alçak planlarıyla karşı karşıya kaldı'

İstanbul'da, lansman programı ile birlikte 40 eğitim gerçekleştirildiğini belirten Temurci, AKSEM'in gelecek dönemde faaliyetlerini arttırarak devam ettireceğini ve AK Parti kadroları içerisinde yer almak isteyenlere bu eğitim programlarını açacaklarını belirtti.

Temurci, AKSEM'i topluma da açmayı düşündüklerini dile getirerek, siyasete ilgi duyan, bu ilgiyi bilgi ile buluşturmak isteyen herkesin AKSEM'e gelebileceğini kaydetti.

Temurci, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

'Darbeden sonra ABD'nin eski Ankara büyükelçisi, 'Erdoğan'la bir sorunumuz yok. Onun bizimle sorunu var, bizi dinlemiyor' dedi. İşte biz onları dinlemiyoruz. Hani diyorlar ya, 'Türkiye'nin ekseni mi kaydı' diye. İmparatorluk bakiyesi üzerine inşa edilen bir Türkiye Cumhuriyeti'nin ekseni kaymaz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin kendisi bir eksendir. Ümmet eksenli bir Türkiye Cumhuriyeti, bütün coğrafyayı kucaklayan bir Türkiye Cumhuriyeti ve ben de varım diyen, dünya beşten büyüktür anlayışının hakim olduğu bir Türkiye Cumhuriyeti birilerinin alçak planlarıyla karşı karşıya kalmıştır.'

Programa, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcıları Ali Rıza Yapar ile Muharrem Ödemiş, AKSEM Koordinatörü Yavuz Kurt, AKSEM yöneticileri ile ilçe başkanları ve 39 ilçeden AKSEM kazananları katıldı.

Kaynak: AA