Muğla Eğitim Bir-Sen'den Dalaman Milli Eğitim Müdürüne Tepki

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gümüş’e Eğitim Bir-Sen Dalaman İlçe Temsilcisi Mutlu Söğüt’e hakaret ettiğini iddiasıyla tepki gösterdi.

Muğla Eğitim Bir-Sen'den Dalaman Milli Eğitim Müdürüne Tepki
Dalaman İmam Hatip Lisesi’nde faaliyete geçirilmek istenen yemekhane nedeni ile yaşanan anlaşmazlıkta İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gümüş’ün, Eğitim Bir-Sen Dalaman İlçe Temsilcisi Mutlu Söğüt’e telefonda hakaret ettiği iddia eden ve yaşanan olayın ardından Dalaman’a gelen Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, okul önünde bir grup sendika üyesi ve öğrenci velisiyle birlikte basın açıklaması yaptı. Yaşanan üzücü olayı kamuoyuna duyurmak ve bununla ilgili tepkilerini dile getirmek için Dalaman’a geldiklerini belirten Uçak, “Bir okulun bir bölümü farklı bir şekilde, diğer kurum ve okullara kullandırıldığı zaman birçok sorun yaşanmakta, burada aynı sorunun yaşanması söz konusu, buranın kullanımı öğretmenler, idareciler ve öğrenciler arasından ciddi huzursuzluklar meydana getirip, okulun motivasyonunu bozmakta, bunun örneğini değişik yerlerde gördük. Dolayısı ile aynı hatanın tekrar Dalaman İmam Hatip Lisesi’nde yaşanmasının anlamsız olduğunu görüyoruz. İlçe temsilcimizin böyle bir itam ile karşı karşıya kalması da bizi derinden üzmüştür. Eğitim Bir-Sen bütün üyeleriyle, milletimizle birlikte değerlerimiz ve geleceğimiz için mücadele etmektedir. Öncelikle bir öğretmen olan, okulu için gece gündüz çalışarak hizmet eden bir yönetici, çocuklarının babası ve sendikamızın İlçe Başkanı’na yapılan bu çirkin sözleri sarf eden Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gümüş’ü kınıyor ve gerekli soruşturmanın bir an önce başlatılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Telefonu açar açmaz hakarete maruz kaldığını öne süren Eğitim Bir-Sen Dalaman İlçe Temsilcisi Mutlu Söğüt ise, yemekhanenin burada faaliyete geçirilmesine başından beri karşı olduğunu belirterek; “Devir teslimde tutanağa imza atmadım. Sadece imam hatibe verilirse imza atacağımı söyledim. Müdür Bey’de buna sinirlendi büyük bir ihtimal, telefonda böyle bir konuşma yaptı” dedi.

Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gümüş de, konuyla ilgili olarak kendisine yöneltilen soruları; "Bu konuda resmi açıklama yapmayacağım. Gerekli görülürse İlçe Kaymakamlığımızdan açıklama yapılacaktır" şeklinde yanıtladı.
Kaynak: İHA