Bakan Soylu Hayalini Açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemerburgaz Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılışı’na katıldı. Açılışta konuşma yapan Bakan Soylu, “Hep hayalimdir; cebinizde bir çip var ve bununla 2 aylık elektriğinizi kullanabiliyorsunuz. Bu çipi üreten dünyanın efendisi olur” dedi.

Kemerburgaz Üniversitesi 2016 - 2017 Akademik Yılı Açılışı’na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin katıldı.

Açılış töreninde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Demokrasi ve Milli İrade” dersini verdi. Bakan Soylu konuşmasında, “Hep bize çelme atmaya çalışanlar, bunu anormal karşılamamak gerekir. Çünkü dünya bir rekabet halindedir. Kim güçlü olacaktır, kim iyi teknolojileri kullanacaktır. Hep hayalimdir; cebinizde bir çip var ve bununla yaklaşık 2 aylık elektriğinizi kullanabiliyorsunuz. Bu çipi üreten dünyanın efendisi olur. Bunu 30 bin nüfuslu bir ülkede üretebilir, 3 milyonluk bir ülkede, 300 milyonluk bir ülkede üretebilir. Ama yeni dünyanın tanımının böyle olduğunu ve yeni dünyanın tanımının buradan hareketlendirileceğini, bu bilim yuvalarının gerek hukukun üstünlüğünde, gerek demokratikleşmede gerekse teknolojinin ve insan hayat standardının artmasında, gerekse de medeniyetlerin ve ülkelerin birbirlerini anlamada çok önemli olduğunu ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

“Bütün bunlar hep bir copy-paste olarak önümüze getirilmeye çalışılmaktadır”

"Okullarda bizi büyük ülkelerin 50 - 100 yıllık planlar yaptığını öğretirlerdi. Öğretmenlerimiz hep iç geçirirlerdi biz ne zaman böyle olacağız diye. Biz bugün 2023, 2053, 2071 ve daha ötesi planları ortaya koyabilen bir hale geldik" diyen Bakan Soylu, "Bir sürü engellemelere rağmen. Sadece 15 Temmuz değil, Gezi olaylarında bu ülkenin içerisinde çıkarılmaya çalışılan münaferet dahil olmak üzere, 17-25 Aralık’ta gerçekleşenler, 6-7 Ekim’de yapılanlar dahil olmak üzere, bütün bunların hepsi aslında genç arkadaşlarımızın söylediği gibi hep bir copy-paste (kopyala-yapıştır) olarak önümüze getirilmeye çalışılmaktadır. Bunu görüyoruz. Buna karşı tedbirlerimizi; ortak akılla, gelişmişlik hedeflerimiz akamete uğratmadan, farklılıklarımızın bu coğrafyada en büyük gücümüz olduğunu, zenginliğimizden öte gücümüz olduğunu ve bu güçle beraber dünyaya anlatacaklarımız olduğunu ifade ederek gerçekleştirmeliyiz. Bizden beklenen budur” diye konuştu.

Kaynak: İHA