Hukuk Fakültesi'nin Yeni Öğrencilerine İlk Dersi Başsavcı Verdi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi'nin yeni öğrencilerine ilk dersi Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan verdi.

SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Salonu'nda gerçekleştirilen yeni akademik yıl açılışında konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yeni akademik yılın tüm öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

15 Temmuz'da haince kalkışılan darbe girişimini, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kahraman halk ve güvenlik güçlerinin direnişiyle atlatarak, yepyeni bir 16 Temmuz sabahına uyandıklarını hatırlatan Elmas, 'Bu tablonun, devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte hepimizin vatanımıza ve milletimize karşı olan sorumluluklarını artırdığının farkındayız. Bu süreçte bir kez daha anladık ki omurgası sağlam, değerlerine sahip çıkan bireylere ve iyi yetişmiş hukukçulara da ihtiyacımız var.' dedi.

Fakülteye yeni gelen öğrencilere ilk dersi veren Cumhuriyet Başsavcısı Ercan da görev yaptığı dönemlerdeki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Ülkenin içinde bulunduğu duruma baktıklarında hukuk fakültelerinin iyi hukukçu yetiştirmek zorunda olduğunu bir kez daha gördüklerini ifade eden Ercan, 'Hukukun üstünlüğü, hem yönetenlerin hem de yönetilenlerin hukuk normlarıyla bağlı olması demektir. Başka bir ifadeyle hukukun toplumun tamamında yaygınlaşması demektir.' diye konuştu.

Ercan, öğrencilerin dünyayı tanıma ve analitik düşünme becerilerinin geliştirilmesine çok önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Bir hukukçuda feraset, cesaret, empati ve adalet mutlaka olmalı. Burada alacağınız eğitim size bunları sağlayacak ve hayatınıza yön verecektir.'

Cumhuriyet Başsavcısı Ercan, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA