Gaziler Günü Kutlaması Yapıldı

19 Eylül Gaziler Günü, düzenlene törenle kutlandı.

Gaziler Günü Kutlaması Yapıldı
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Burada konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı, Gaziler Günü olarak kutlanan 19 Eylül’ün aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin kuruluş günü olduğunu söyledi.

Gazilere gerekli değerin verilmesi gerektiğini dile getiren Osman Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehit ve gazi en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi milli birere değerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki, ‘Milli bağımsızlığımızı vatanın milletiyle bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir. Gazilere sahip çıkmak ve saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığının bir ifadesidir.^’ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözleri şehit ve gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gurur ve teminatıdır. Bu sözler aynı zamanda Atatürk’ün bir vasiyeti olarak kabul edilmeli ve devletimizin, milletimizin gazilere sahip çıkmasında her zaman dikkate alınmalıdır. Değerli konuklar Gaziler günümüzde mutluluğunuzu bizlerle paylaştığınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim.”

Balcı’nın konuşmasının ardından, protokol Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube binasında ziyarette bulundu. Burada açıklama yapan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, vatan için kendilerini feda etmiş olan gazilere Türk milletinin minnet borçlu olduğunu, gazilere her zaman gerekli değerin verileceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından, Vali Kamçı ve beraberindeki heyet, Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube binasından ayrıldı.
Kaynak: İHA