Uşak'ta 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı Hizmete Açıldı

Uşak’ta yapımına 2,5 ay önce başlanan battı çıktı projesinde sona gelindi. Terminal kavşağında yapılan ve 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı adı verilen battı çıktıdan ilk geçişi Belediye Başkanı Nurullah Cahan şehidin oğlu Yusuf Emir Çetin ile birlikte gerçekleştirdi.

Uşak'ta 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı Hizmete Açıldı
Uşak Belediyesi’nin kent için ve şehirler arası trafiği rahatlatmak amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Terminal Kavşağı’nda 2,5 ay önce başlanan kavşak çalışmaları bitirilerek araç trafiğine açıldı. 15 Temmuz 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Koruma Polisi olarak görev yaparken, darbe kalkışmasında şehit olan Mehmet Çetin’in isminin verildiği kavşakta ilk sürüşü Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Şehit Mehmet Çetin’in oğlu Yusuf Emir Çetin yaptı. Başkan Cahan kendisine ait makam aracının sürücü koltuğuna geçti ve Şehit Mehmet Çetin’in kutsal emaneti Yusuf Emir Çetin ile birlikte ilk geçişi yaptı. Kavşağın açılışında Şehit Mehmet Çetin’in babası Hüseyin Çetin ve ağabeyi Ahmet Çetin de katıldı.

"KENTİMİZİN KUZEY VE GÜNEY BAĞLANTISI AÇISINDAN DA BÜYÜK RAHATLIK SAĞLANACAK. "

“Kentimizin trafiğini yeni kavşağımızla önemli ölçüde rahatlatacağız” ifadesini kullanan Cahan; “Uşak’ın en önemli kavşaklarından birisi olan Terminal Kavşağı’nı 2,5 ay gibi kısa süre içinde bitirdik. Arkadaşlarımız çok hızlı çalışarak önemli bir kavşağı en modern bir şekilde ilimize hediye etti. Burada ilk sürüşü Demokrasi Şehidimiz Mehmet Çetin’in oğlu Yusuf Çetin ile yapıyoruz. Burası şehir trafiğini ve şehirler arası trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak. Kentimizin kuzey ve güney bağlantısı açısından da büyük rahatlık sağlanacak. Kavşağımız ışıklandırmaları ile de örnek teşkil ediyor” dedi.

"BÜYÜK PROJELERİ YAPABİLİYORUZ"

Uşak Belediyesinin bu şekildeki kapsamlı projeleri kendi imkanlarıyla gerçekleştirebildiğine dikkat çeken Cahan; “. Köprülü kavşağımızda tamamen belediyemizin çalışmalarıyla projemizi sonlandırdık. Bütün ekipmanlarımız ve personelimiz 24 saat esasıyla çalışarak kısa sürede kavşağı bitirdi. Burada şirketimiz UTAŞ’ın katkısı aşikardır. Yine aynı şekilde yakın zamanda Stadyum Battı Çıktı Projesi’ne başlıyoruz. Bu çalışmayı da kısa sürede bitireceğiz” diye konuştu.

15 Temmuz’un bir milat olduğunu ve bu tarihte şehit olan Cumhurbaşkanının yakın koruması Uşaklı Mehmet Çetin’in adını ölümsüzleştirmek ve bu miladı unutturmamak için kavşağa onun ismini verdiklerin söyleyen Cahan konuşmasını şu şekilde sonlandırdı; " “15 Temmuz bu devlete ve millete kurşun sıkan hainlerin tarihe kara bir leke olarak yazılacak bir gündü. Bu alçak kalkışmada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın koruması Uşaklı hemşehrimiz Mehmet Çetin de şehit oldu. Biz ilimizin kahramanının isminin kavşağımızda yaşamasını istedik. Bu nedenle kavşağımızın ismini 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı koyduk. Köprülü kavşağımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Burada emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum”

"BABAMIN İSMİNİN KAVŞAKTA YAŞAMASINDAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM"

Şehit Mehmet Çetin’in oğlu Yusuf Emir Çetin ise, “Kendi memleketine böyle güzel bir köprülü kavşağın yapılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Kısa sürede bu tür bir çalışmayı bitirmek büyük bir başarıdır. Babamın isminin kavşakta yaşamasından dolayı çok mutluyum” dedi.

Kaynak: İHA