'15 Temmuz Zaferi Nene Hatunların Başarısıdır'

AK Parti İstanbul Milletvekili Kan:'Evet daha önce de darbeler yaşamıştık ama bu kadar demokratik değildik. Asker her şeye müdahildi. Kılık kıyafetinden dolayı bir milletvekiline hadlerinin bildirildiği bir Türkiye'den bugünlere geldik. Ve artık tankların gölgesinde eski günlere dönmek istemiyoruz. 15 Temmuz'da kazandığımız zafer, 'Başkomutan sokağa çıkın dedi' diyen teyzelerin, Nene Hatunların başarısıdır. Onun için insanlar hala sokakta'

ANKARA - KÜBRA AĞAÇYETİŞTİREN- Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe teşebbüsünün başarısızlığını, milletin, medyanın ve meclisin dirayetine dayandırarak, 'Evet daha önce de darbeler yaşamıştık ama bu kadar demokratik değildik. Asker her şeye müdahildi. Kılık kıyafetinden dolayı bir milletvekiline hadlerinin bildirildiği bir Türkiye'den bugünlere geldik. Ve artık tankların gölgesinde eski günlere dönmek istemiyoruz. 15 Temmuz'da kazandığımız zafer, 'Başkomutan sokağa çıkın dedi' diyen teyzelerin, Nene Hatunların başarısıdır. Onun için insanlar hala sokakta' dedi.

Kan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuzda FETÖ'nün gerçekleştirdiği darbe girişimi karşısında millet, medya ve meclisin aynı anda verdiği mücadelenin neticesinde geri püskürtüldüğüne dikkati çekti.

Geçmiş yıllarda da ordunun milli iradeyi hedef aldığını hatırlatan Kan, 'Evet daha önce de darbeler yaşamıştık ama bu kadar demokratik değildik. Asker her şeye müdahildi. Kılık kıyafetinden dolayı bir milletvekiline hadlerinin bildirildiği bir Türkiye'den bugünlere geldik. Ve artık tankların gölgesinde eski günlere dönmek istemiyoruz. 15 Temmuz'da kazandığımız zafer, 'Başkomutan sokağa çıkın dedi' diyen teyzelerin, Nene Hatunların başarısıdır. Onun için insanlar hala sokakta' ifadelerini kullandı.

- 'Bu toprakların bir evladı olduğum için şeref duyuyorum'

18 Nisan 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi İstanbul Milletvekili Merve Safa Kavakçı'nın özelinde, 28 Şubat'ta yaşanan adı konmamış darbe yıllarına vurgu yapan Kan, bu fiziki darbenin gerçekleşmesinden sonra insan hakları temelinde yürütülen bir sürecin başlatıldığına işaret etti.

AK Parti iktidarında demokratikleşme sürecinin gerçekleştiğini dile getiren Kan,Cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesiyle demokratik kültür açısından zirve noktasının yakalandığını belirtti.

Kan, 14 yıllık bu dönemde Türkiye'nin darbeleri tarihe gömdüğüne değinerek, şunları kaydetti:

' (Bunlar geride kalmıştı) diye düşünüyorduk. Bu hain çetenin (FETÖ) sinsice planladığı darbe girişimiyle toplumsal olarak büyük bir travma yaşadık. Daha önce hiçbir darbede aynı anda hem Cumhurbaşkanına suikast girişimi hem masum halk doğrudan hedef alınmamıştı. Bunlar yapılırken milletin iradesinin namusu, yani meclisi de aynı anda bombalandı. Bu milletin, bu toprakların bir evladı olduğum için şeref duyuyorum. İnsanlarımızla bir aradayken, hak etmediğimiz bir teveccühü görürken ve bunun mahcubiyetini de yaşarken, bu ülkede olduğum için şeref duyuyorum.'
Kaynak: AA