EXPO'da 'Kolombiya Haftası' Etkinliği

EXPO 2016 Antalya'da, Kolombiya Haftası etkinlikleri kapsamında ülkenin iç bahçesinin açılışını yapıldı Kolombiya'nın Ankara Büyükelçisi Saavedra:'Türkiye'de düzenlenen demokrasi nöbetlerinin biteceği tarih olan 7 Ağustos bizim için de çok önemli. Türkiye'nin ve tüm dünyanın özgürlük ve demokrasi mücadelesinin yanındayız, destekliyoruz'

Kolombiya'nın Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra, Türkiye'deki demokrasi nöbetlerinin sona ereceği 7 Ağustos tarihinin kendileri için de önemli olduğunu belirterek, 'Türkiye'nin ve tüm dünyanın özgürlük ve demokrasi mücadelesinin yanındayız, destekliyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, EXPO sergi alanında Kolombiya Haftası etkinlikleri kapsamında, Büyükelçi Saavedra ile EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök, iç bahçenin açılışını gerçekleştirdi.

Programda, davetlilere Kolombiya'nın kahvesi tanıtılarak, ikram edildi, salsa müziğinin önemli temsilcilerinden La 33 Grubu konser verdi.

Büyükelçi Saavedra, 7'den 70'e tüm Kolombiyalıların salsa yapmayı bildiğini, dertlerini tasalarını salsa yaparak unuttuklarını, sevinçlerini de salsa yaparak gösterdiklerini belirtti.

EXPO'ların dünya genelinde çok önemli etkinlikler olduğunun altını çizen Saavedra, hafta boyunca Kolombiya'nın ünlü kahvesini ve zengin biyo çeşitliliğini gösterme şansı bulacaklarını ifade etti.

Kolombiya'nın 5 makro ekolojik bölgeden etkilenen bir ülke olduğunu anlatan Saavedra, 'Bu nedenle Kolombiya çok zengin bir doğaya sahip. Kuşlar konusunda dünyada ilk ülkeyiz. EXPO'da tüm bunların yanı sıra kültürümüzü, ekonomimizi ve sanatımızı da göstereceğiz.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Demokrasi mücadelesinin yanındayız'

Büyükelçi Saavedra, Kolombiya'nın Güney Amerika'nın en eski demokrasisine sahip ülkesi olduğunu, 1810'da başlayan özgürlük savaşlarının 7 Ağustos 1819'da bittiğini belirtti.

Bu nedenle Türkiye'de tutulan demokrasi nöbetlerinin biteceği tarih olan 7 Ağustos'un kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Saavedra, 'Türkiye'nin ve tüm dünyanın özgürlük ve demokrasi mücadelesinin yanındayız, destekliyoruz.' ifadesini kullandı.

La 33 Grubunun gitaristi Sergio Mejia de ilk kez Türkiye'de konser verdiklerini ve çok heyecanlı olduklarını belirtti.

Yaklaşık 15 yıldır salsa müziği yaptıklarına değinen Mejia, 'Salsanın kökü Küba ve Porto Riko'ya dayanır. Biz de bunu Avrupa sound'uyla birleştirip insanlara sunuyoruz. İnsanlar çaldığımız müziği seviyor ve bizi dinlerken mutlu oluyor.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA