Kaymakamın Yeni Hedefi Bin Kişiye Sigarayı Bıraktırıp Okul Yaptırmak

TEKİRDAĞ – Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği projelerle vatandaşların takdirini kazanan Kaymakam Levent Kılıç, demokrasi nöbeti sırasında yeni bir kampanyanın fitilini ateşledi.

Kaymakamın Yeni Hedefi Bin Kişiye Sigarayı Bıraktırıp Okul Yaptırmak
Demokrasi nöbetine katılanlardan sigara içenlerin bir hayli fazla olduğunu fark eden Kaymakam Kılıç, bu kişilere hem sigarayı bırakmaları hem de sigarayı verecekleri para ile okul yapımına katkıda bulunmaları çağrısında bulundu.

FETO mensupları tarafından 15 Temmuz 016 Cuma gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından İstanbul’da Boğaziçi Köprüsü’nün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Ankara’da da Kızılay Meydanı’nın adı 15 Temmuz Şehitleri Meydanı olarak değiştirilmişti.

15 Temmuz Şehitleri’ni Çorlu’da da ölümsüz kılma adına çalışma başlatan Kaymakam Levent Kılıç, Çorlu’nun önemli eksikleri arasında yer alan okul konusunda da katkı sağlaması amacıyla 15 Temmuz Şehitleri Okulu yapılması için kolları sıvadı.

Projenin ilk duyurusunu Çorlu Belediyesi ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaklaşa yapılması öngörülen Çorlu Shopping Fest toplantısında yapan Kaymakam Kılıç, ardından somut bir adımı daha demokrasi nöbeti sırasında attı.

Demokrasi nöbetine katılanlardan sigara içenleri yakın takibe alan Kaymakam Kılıç, vatandaşlara sigarayı bırakmaları sigaraya verecekleri parayı da 15 Temmuz Şehitleri adına Çorlu’da yapılması planlanan okulun yapımına bağışlayarak, katkıda bulunmaları çağrısında bulundu. Kılıç, “Demokrasi nöbetinde hayırlı bir kampanya başlattık. En az bin kişiye sigara bıraktırarak parasını ilçemizde yapmayı planladığımız 15 Temmuz Şehitler Okulu için belirleyeceğimiz hesaba yatıracağız. Kampanyaya ilk katılım olarak günde 3 paket sigara içen Sefer Karataş ile başladık. Çorlu olarak demokrasi nöbetlerini Cumartesi günü yapacağımız etkinliklerle ve bu kampanyayı başlatarak taçlandırmış olacağız” dedi.

Kılıç, geçtiğimiz yıl San ki Bıraktım adıyla da Çorlu Kaymakamlığı olarak düzenlenen bir kampanyaya imza atmış, ilçedeki başarılı kişileri ödüllendirmek gayesiyle Hüdavendigar Başarı ödüllerini tertiplemiş, hem birlikte olabilme hem de spor yapabilme adına pek çok kez bisiklet turları düzenlemişti.
Kaynak: İHA