Vali Arslantaş Destekleme Ve Yetiştirme Kurslarını Ziyaret Etti

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Milli Eğitim Bakanlığınca Erzincan’da öğrencilere yönelik açılan kendini sınama ve ders çalışma imkânı gibi çeşitli yenilikler sunan destekleme ve yetiştirme kurslarını ziyaret etti.

Vali Arslantaş Destekleme Ve Yetiştirme Kurslarını Ziyaret Etti
Vali Ali Arslantaş, Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve bu yaz döneminde ikincisi gerçekleştirilen destekleme ve yetiştirme kurslarını ziyaret ettiler. Vali Ali Arslantaş, Erzincan Anadolu Lisesini ziyaret ederek derslere eşlik etti.

Ziyarette işleyişle ilgili olarak bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, kursların ortaokul ve lise müfredatı kapsamında, her dersten açılabildiğini söyledi.

Birçok kurs başvurusu olduğunu söyleyen Gün, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler için de kursların olduğunu kaydetti.

Mezunların sınava hazırlandığına dikkati çeken Milli Eğitim Müdürü Gün, "Biz de programlarımızı onlara, sınavlara dönük olarak hazırladık. Şuanda İl genelinde tüm lise ve ortaokullarda kurslarımız açıldı, katılım oranımız yüzde 65 civarlarında” dedi

Vali Ali Arslantaş, özellikle 12. Sınıf öğrencilerinin katıldığı destek ve yetiştirme kurslarını ziyaretinde yoğun katılımın olduğunu görünce emeği geçenlere teşekkür etti. Ziyaret sırasında kursların genel durumunu ve önemini anlatan Vali Arslantaş, “Öğrencilerimize yönelik sınavlara hazırlık takviye kurslarına yoğun ilgi var. Erzincan olarak çok şanslıyız çünkü bizim derslik başına düşen öğrenci sayılarımız, öğretmen başına düşen öğrenci sayılarımız çok iyi düzeylerde. Hafta sonu açılan bu kurslara okul öğretmenlerimizin katılımında hem öğretmenlerimize hem okul idarecilerimize teşekkür ediyoruz.” Dedi. Öğrencilerle sohbet eden Sayın Valimiz, “yaz tatilini açılan bu kurslara katılıp, ders çalışarak geçiren sizlerin daha başarılı olacağına inanıyoruz. Başarılarınızın devamını diliyoruz” diye konuştu.

Erzincan’da 2016-2017 eğitim öğretim yılı yaz döneminde açılan destekleme ve yetiştirme kurslarına ortaokul alanında TEOG hazırlığı için bin 121 öğrenci katılırken, YGS ve LYS için lise düzeyinde açılan kurslara 762 öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA