80 Branşta 16 Merkezde Mesleki Eğitim Kursları

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2016-2017 yılı Melikgazi Belediyesi Mesleki Eğitim ve Sanat Kurslarının (MEL-MEK) bu yıl 24 branşta ve 16 kurs merkezinde faaliyet göstereceğini söyledi.

80 Branşta 16 Merkezde Mesleki Eğitim Kursları
Binlerce Kişiyi Meslek ve Hobi Sahibi Oluyor

Bilgisayar, Bilgisayarlı Muhasebe, İngilizce Temel, İngilizce Orta Seviye, Hızlı Okuma ve Diksiyon gibi derslerin yanında özellikle hanımlar için Giyim, Ev Yemekleri, Pastacı Çırağı, Kurdale Nakışı, Brezilya Nakışı, Nevresim Takımları, Tel kırma, Ebru, İğne Oyası, Dekoratif Minder Kilimi, Kuaför, Maraş İşi, Ahşap Süsleme, Misinalı Takı, Kat-ı Sanatı ve Filografi gibi olmak üzere 80 ayrı branşta kurslar açılacağını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Belediye olarak her yıl sonbahar ve ilkbahar dönemi sanat ve mesleki kurslar açarak her dönem 2000 civarında olmak üzere yılda 4.000 kişiye kurs veriyoruz. Ara eleman ve kalifiye eleman eksikliğinin giderilmesine katkı sağlamaktayız. Hobisi olan veya meraklılara bu işin ustalığını öğretiyoruz. Boş zamanlarını değerli ve üretken bir çalışma ile değerlendirmelerinin yanında özellikle hanımların aile bütçelerine katkı sağlamalarına imkân sağlıyoruz. Asıl önemli olan ise Anadolu kültür ve sanat birikimini hem yaşatıyor, hem de gelecek kuşaklara aktarılmasına ve yaygınlaştırılmasına vesile oluyoruz” dedi.

Ayrıntılı Bilginin www.melikgazi.bel.tr adresinden

Kurslara kayıtların 20 Eylül’de sona ereceğini, kayıtlar için vatandaşların kurs merkezlerine başvurmaları gerektiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç,kurslar ile ilgili ayrıntılı bilginin www.melikgazi.bel.tr adresinden öğrenilebileceğini ve kursların 10 Ekim günü başlayacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA