Muğla'da Sıcak Hava

Hava sıcaklığının 33 derece ölçüldüğü Muğla ve ilçelerinde tatilciler, deniz kenarında serinlemeye çalıştı.

Muğla ve ilçelerinde etkili olan sıcak hava nedeniyle vatandaşlar ve turistler, sahilleri doldurdu.

Hava sıcaklığının 33 derece, deniz suyu sıcaklığının 22 derece ölçüldüğü Muğla'da yerli ve yabancı turistler, sahillerde serinlemeye çalıştı.

Akyaka, Akçapınar, Çınar ve Turnalı sahillerinde yoğunluğa neden olan turistler, güneşlenip kitap okuma imkanı buldu. Bazı vatandaşlar, plajda top oynamayı tercih ederken bazıları da iskele ve kayaların üzerinden denize atladı.

Yakın illerden günübirlik turlarla Akyaka'ya gelenler, Gökova Körfezi'ne dökülen Kadın Azmağı Deresi'ne düzenlenen tekne turlarına katıldı. Bölgeye gelen ziyaretçilerin bir kısmı kano keyfi yaptı.

Marmaris'te ise yerli turistlerin yanı sıra çoğunluğunu İngiliz ve Rusların oluşturduğu yabancı turistler, şezlonglarına uzanarak güneşin tadını çıkardı. Sıcaktan bunalan turistler, zaman zaman denize girerek serinlemeye çalıştı. Yerli ve yabancı turistlerin bir çoğu da su sporları yaparak eğlendi.

Fethiye'nin Ölüdeniz sahilinde de tatilciler Ölüdeniz'deki Belceğiz ve Kumburnu plajlarında denize girdi. Bazı turistler de Babadağ'da yamaç paraşütü ile atlayış yaptı.

Ortaca ilçesinin turistik Dalyan Mahallesi'nde tatilciler, günübirlik tekne turlarıyla Dalyan Kanalı'nı gezme ve kaya mezarlarını görme fırsatı buldu. Tekneyle kanal gezisinin ardından İztuzu Plajı'na ulaşan tatilciler, burada güneşlendi ve denize girdi.

Bodrum'da ise güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, Kumbahçe, Paşatarlası, Cumhuriyet Caddesi ile Neyzen Tevfik caddelerinde yoğunluk oluşturdu. Vatandaşlardan bazıları denize girerken, bazıları da kafe ve restoranlarda vakit geçirdi.
Kaynak: AA